1. Anasayfa
  2. Bilim

Bilim ve Teknoloji Komisyonu

Bilim ve Teknoloji Komisyonu

Selçuklu Gençlik Meclisi eski adıyla Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) yeni adıyla Bilim ve Teknoloji Komisyonu, girişimcilik ve inovasyon alanında Konya’nın öncü birimlerinden biridir; Selçuklu Gençlik Meclisi’nin üniversite öğrencilerinin dünyasında radikal bir şekilde değiştirebilecek girişimler üretmelerine zemin hazırlamakta, liderlik ve iletişim becerilerini geliştirmeleri katkı sağlamaktadır. 

Bilim ve Teknoloji Komisyonu kurulduğu günden bugüne başta ülkemiz olmak üzere dünyada hızla ilerleyen sektörlerde komisyon üyelerimiz ile birlikte büyük bir literatür araştırmasına girmiş bulunmaktayız. Bu sektörel alanlarda Türkiye Gençliği olarak üyelerimiz ile çalışmak istiyoruz, ilgi duyduklarımız, eksik gördüklerimiz veya sektörün ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz problemlerin çözüm önerileri ile birlikte beyin fırtınası yapmaktayız. Bilim ve Teknoloji Komisyonu olarak ülkemizin Savunma Sanayi alanında çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen üyelerimiz arasında İnsansız Hava Araçları ve Roket alanında çalışmalara başladıklarını, bu alanda çalışmaya başlayan üyelerimiz kendilerini daha hızlı geliştirmek, öğrendikleri bilgileri pekiştirmek için TEKNOFEST 2023 yılında ilgili kategorilerden yarışmalara katılmak için hazırlıklarda bulundular.  

Sosyal İnovasyon

Askeri miğfer projesi ile katıldık. Belli bir mesafeden gelen roketlerin hangi yönden geldiğini tespit ederek güvenlik güçlerinin gelen rokete göre mevzi almalarını uyarısında bulunuyor. Patlamalarda sesten dolayı oluşan hasarı en aza indirmek için kulaklıklarda karşı frekans üretebilmesini sağlayan mikrofonlar bulundurmaktadır. 

İnsansız Kara Aracı (İKA):

Serdengeçti robotumuz güvenlik güçlerinin kapalı operasyon alanları için geliştirilmiş gözlemci ve silahlı robot Serdengeçti, kapalı mekana girerek ortam taraması ve haritalandırma yaparak tehdit unsurlarını tespit etme ve etkisiz hala getirebilme özellikleri vardır paletli sistemleri ile merdiven ve arazi koşullarında kolaylıkla hareket edebilmektedir. Selçuklu Gençlik Meclisi Bilim ve Teknoloji Komisyonuna üye olan her birey harika arkadaşlıklar ile birlikte ekipçe çalışmanın verdiği tadı tadıyor, yeni fırsatlar ve kaynaklardan yararlanma şansı yakalıyor, bu harika ekip çalışmalarında yer almak isteyen herkesi bekliyoruz. Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.