1. Anasayfa
  2. Kültür

AHİLİK HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Konya'da 37. Ahilik Haftası, Şed kuşanma töreni ve Mehter Takımı eşliğinde düzenlenen yürüyüşle kutlandı. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan geleneksel bir meslek örgütü olan ahilik,Türk kültüründe köklü bir esnaf ve zanaatkarlar teşkilatıdır.

AHİLİK HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Konya’da 37. Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ahilik töreninin önemli simgelerinden biri olan Şed kuşanma töreni, kalfalıktan ustalığa geçen bir gençlik gösterisidir. Kutlamalar, mehter takımı eşliğinde, Alaaddin Bulvarı’ndan Tarihi Bedesten Çarşısı’na düzenlenen yürüyüşle başladı.

Kapu Camisi Meydanı’nda devam eden programda, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Ahilik Haftası’nın önemine değindi. Karabacak, Ahilik’in sadece bir mesleki örgütlenmesinin olmadığını, aynı zamanda kayıtlı değerlerin, dayanışma ve yardımlaşma üzerine kurulu bir yaşam biçiminin olduğunu vurguladı. “Ahilik, esnaf ve sanatkarın kullanımı, temel değerlerle bütünleşmiş bir kültürün temsilidir. Bu kültür ustalık, kalfalık ve çıraklık gibi aşamalardan olgunlaşma nesiller boyu aktarılır.” dedi.

Ahilik Haftası boyunca, Konya’nın farklı noktalarında geleneksel ve kültürel etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.