1. Anasayfa
  2. Genel

PROF. DR. ÖZEN’DEN CHAPLE SENDROMU’NA ÇÖZÜM VE AVRUPA ÖDÜLÜ

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, genetik kökenli CHAPLE Sendromu'nu hem tanımlayıp tedavisini geliştirerek tıp literatürüne adını yazdırdı. Bu başarısı nedeniyle Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) tarafından Doğu Yıldızı Ödülü ile onurlandırıldı.

PROF. DR. ÖZEN’DEN CHAPLE SENDROMU’NA ÇÖZÜM VE AVRUPA ÖDÜLÜ

Bilim dünyasında büyük bir başarıya imza atan Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, genetik kökenli bağışıklık sistemi hastalıklarından biri olan CHAPLE Sendromu’nu hem tanımlayıp hem de tedavisini geliştirerek uluslararası tıp literatürüne adını yazdırdı. Marmara Üniversitesi (MÜ) Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı olan Özen, bu çığır açan başarısının ardından Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu (EFIS) tarafından prestijli Eastern Star Award (Doğu Yıldızı Ödülü) ile onurlandırıldı.

CHAPLE Sendromu, genetik kökenli bağışıklık sistemi hastalıkları arasında hayatı tehdit eden ciddi bir sorun olarak biliniyordu. Prof. Dr. Özen’in bu hastalığın tanısını koyup tedavi yöntemini geliştirmesi, hem ulusal hem de uluslararası alanda büyük yankı uyandırdı. Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun verdiği bu ödül, Özen’in alanındaki katkılarının uluslararası düzeyde takdir edildiğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor.

Prof. Dr. Özen’in bu olağanüstü başarısı, tıp dünyasında yeni bir dönemin kapılarını aralarken, genetik hastalıkların tedavisinde umut verici bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
17139572901049664378

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.