1. Anasayfa
  2. Güncel

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İSTİHDAMDA BÜYÜK DESTEK

İŞKUR Gençlik Programı, üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak için büyük bir adım attı. 437 bin başvuru alan program, öğrencilere hem iş deneyimi kazandırıyor hem de iş gücü piyasasında daha güçlü bir yer edinmelerine yardımcı oluyor. Program kapsamında katılımcılara günlük 1083 TL cep harçlığı, sigorta desteği ve çeşitli mesleki eğitimler sunuluyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İSTİHDAMDA BÜYÜK DESTEK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından hayata geçirilen Gençlik Programı, üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş gücü piyasasına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla gençlere önemli fırsatlar sunuyor. Geçen ay başlayan program, bugüne kadar 437 bin 215 öğrencinin başvurusuyla büyük ilgi gördü.

HEM EĞİTİM HEM İŞ DENEYİMİ

 

İŞKUR’un istihdamı artırmak, işsizliği azaltmak ve gençlerin iş gücü piyasasına uyumunu kolaylaştırmak amacıyla yürüttüğü bu program kapsamında, 127 kamu üniversitesiyle iş birliği yapıldı. Öğrenciler hem akademik eğitimlerine devam ederken hem de kampüs içinde belirlenen alanlarda pratik deneyim kazanma şansı yakalıyor.

Program dahilinde sürdürülebilir kampüs çalışmaları, altyapı ve bakım hizmetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik ve idari destek, öğrenci gelişimi, toplumsal hizmet, dijital dönüşüm ve inovasyon gibi çeşitli alanlarda görev alabilen öğrenciler, haftada en az 1, en fazla 3 gün işbaşı yapabiliyor. Katılımcılara günlük 1083 TL cep harçlığı ödenirken, genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da İŞKUR tarafından karşılanıyor.

82 BİNİ AŞKIN ÖĞRENCİ FAYDALANDI

 

Kura sistemiyle belirlenen katılımcılar arasından bugüne kadar 82 bin 570 öğrenci programa dahil edildi. En çok başvuru alan il ise 25 bin 234 öğrenciyle Ankara olurken, İzmir, İstanbul, Konya ve Sivas gibi şehirler onu takip etti.

Program yalnızca sahada deneyimle sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda öğrencilere öz geçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, iş arama yöntemleri ve finansal okuryazarlık gibi konularda da eğitimler verilerek, iş yaşamına daha donanımlı başlamaları hedefleniyor.

Başvurular; İŞKUR Gençlik Platformu, İŞKUR mobil uygulaması, e-Şube, Alo 170 ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri üzerinden yapılabiliyor.

Gençlerin istihdamda daha güçlü bir yer edinmesini amaçlayan İŞKUR Gençlik Programı, her geçen gün daha fazla öğrenciye ulaşarak, Türkiye’nin genç potansiyelini iş gücüne kazandırmada önemli bir rol üstleniyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.