1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

KONYA’NIN EN BÜYÜK BİSİKLET YOLU SELÇUKLU’DA

Selçuklu Belediyesi tarafından yapılan Yelda Parkı’nın yapım çalışmaları sürüyor. Parkta 6 bin 300 metre uzunluğunda Konya'nın en büyük bisiklet yolu da yer alacak.

KONYA’NIN EN BÜYÜK BİSİKLET YOLU SELÇUKLU’DA

Selçuklu Belediyesi, şehrin yeşil dokusuna katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde Yelda Koruluğu olarak bilinen bölgede Konya’nın en büyük bisiklet yolu yapılıyor. Hem yeşilliğiyle ziyaretçilerine sosyalleşebilmek adına huzurlu bir ortam sağlarken hem de rahatlıkça bisiklet sürülebilecek ve oyun etkinlikleri yapılabilecek uzun bir alan yapılıyor.  

Yelda Parkı tamamlandığında, içerisinde 6 bin 300 metre uzunluğunda yürüyüş ve bisiklet yolu, 18 bin 905 metrekare yeşil alan yer alacak. Oyun alanları olarak; 2 adet basketbol, 2 adet futbol, 2 adet tenis sahası, fitness, 6 adet çocuk oyun alanı, 2 adet yarışma parkur alanı, 9 adet masa tenisi alanı olacak. Aynı zamanda 2 adet çiçek bahçesi ve 1 adet mescit de yer alacak. 

Çalışmaların aralıksız sürdüğü park 5 etaptan oluşuyor. Selçuklu’da gezilebilecek parklar arasına bir yenisi daha eklenmek üzere 227 bin metrekarelik alanda Selçuklu Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda ilk iki etap tamamlandı. 3. etapta çocuklar için oyun alanları ve yarışma parkurlarının montajı tamamlandı. Futbol, basketbol ve tenis gibi spor alanları çalışmlarını 4. Etapta tamamlamak üzere hazırlık yapan ekipler bunun yanı sıra kaya bahçeleri ve çiçek parterlerinin de yapımını da tamamladı. Son olarak tesviye, akrilik kaplaması, parke ve bordür çalışmaları tamamlandıktan sonra ağaçlandırma eklenecek ve park ziyarete açık halegelecek. 

BAŞKAN PEKYATIRMACI: “KONYA’NIN EN UZUN BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU OLACAK” 

Çalışmalarda Yelda Parkı hakkında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Şehrimize bugüne kadar başta Sille Baraj Park ve Selçuklu Seyir Tepesi olmak üzere vatandaşlarımızın nefes alabileceği ve keyifli vakit geçirebileceği önemli yeşil alanlar kazandırdık. Şimdi de yoğun nüfusa sahip olan Selahaddin Eyyubi Mahallemizde büyük bir şehir parkı daha kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 etaptan oluşan ve yürüyüş, koşu, bisiklet yollarının, çim, peyzaj ve çocuk oyun alanlarının bulunacağı Yelda Parkı’nda ekiplerimiz çalışmalarına planlamalar doğrultusunda aralıksız devam ediyor. Parkımız tamamlandığında inşallah bölgemize değer katacak ve mahallenin yeşil dokusuna büyük katkı sağlayacak. Konya’nın en uzun bisiklet ve yürüyüş yoluna sahip olacak olan parkımız 6,3 kilometre uzunluğuyla sağlıklı yaşama katkı sağlayacak.  Bu vesile ile park çalışmalarında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi. 

Sahra YILMAZ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.