1. Anasayfa
  2. Genel

TÜRKİYE’Yİ COP29’DA ENGİN ALTAN DÜZYATAN TEMSİL EDECEK

Türkiye'nin COP29'da temsil edilecek ismi Engin Altan Düzyatan olarak açıklandı. İklim Değişikliği Başkanlığı, COP29 Azerbaycan Başkanlığı tarafından Temmuz'da kurulan uluslararası danışma komitesinin gayriresmi olduğunu ve Türkiye'nin belirlenen süreçte herhangi bir etkisinin bulunmadığını duyurdu. COP29, 11-24 Kasım 2024 tarihlerinde Bakü'de gerçekleştirilecek.

TÜRKİYE’Yİ COP29’DA ENGİN ALTAN DÜZYATAN TEMSİL EDECEK

İklim Değişikliği Başkanlığı, Türkiye’nin COP29’da ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan tarafından temsil edileceğine dair yapılan açıklamalarla ilgili bir duyuru yaptı. Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Seçilen üyeler tamamen COP29 Başkanlığı’nın tercihlerini yansıtmaktadır.” denildi.

Açıklamada, COP29 Azerbaycan Başkanlığı tarafından Temmuz ayında kurulan uluslararası danışma komitesinin (IAC) gayriresmi nitelikte olduğu ve komite üyelerinin COP Başkanlığı tarafından tek taraflı olarak belirlendiği vurgulandı. Komitenin, finans, hükümet, sanat, akademi, girişimcilik ve sivil toplum gibi toplumun farklı kesimlerinden iklim savunucularının çeşitli seslerini temsil etmek amacıyla tavsiye niteliğinde toplantılar yaptığı belirtildi. Ayrıca, 2024 yılı için COP29 Başkanlığı tarafından teşkil ettirilen heyet üyelerinin belirlenmesi sürecinde Türkiye’nin herhangi bir dahli bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi COP29’da konularında uzman ve temsile yetkili müzakere heyetinin, konferansın bütün resmi oturumlarını takip etmek üzere hazırlıklarını devam ettirdiği ve sürecin İklim Değişikliği Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütüldüğü kaydedildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nın 29’uncu oturumu (COP29), Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün ev sahipliğinde 11-24 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Azerbaycan’daki COP29 mütevelli heyeti, çevre kirliliğini azaltmayı teşvik etmek için ihtiyaç duyulan temel mekanizmalardan biri olarak COP29 Uluslararası Danışma Komitesi’ni (COP29 IAC) kurdu. Toplam 21 üyesi olan komitede, iklim faaliyetlerinin farklı yönlerine ilişkin konulara katkıda bulunabilecek isimler yer alıyor.

Ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, İklim Değişikliği Danışma Komitesi’nde Türkiye’yi temsil etmek için görevlendirildi.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.