1. Anasayfa
  2. Genel

YKS 2024 TERCİH TAKVİMİ AÇIKLANDI : UZMANLAR TAVSİYELERDE BULUNUYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, ÖSYM Başkanı Ersoy, tercih takvimi tarihlerini resmi olarak yayımladı. Bu yıl yaklaşık 3 milyon üniversite adayının katılım sağladığı YKS için adaylar, tercih işlemlerini 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://www.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirebilecek.

YKS 2024 TERCİH TAKVİMİ AÇIKLANDI : UZMANLAR TAVSİYELERDE BULUNUYOR

Meslek seçiminde önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) bu yıl yaklaşık 3 milyon aday ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından dikkatler tercih seçimine çevrildi. Adaylar, tercih sürecinde dikkat etmeleri gereken önemli bilgilere ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşabilecekler. Bu süreçte, tercihlerini belirlerken programların kontenjanlarına, taban puanlarına ve geçen yılki yerleştirme sonuçlarına dikkat etmeleri büyük önem taşıyor. Adayların, bu bilgileri dikkate alarak bilinçli tercihler yapmaları, yerleştirme sürecinde başarılı olmalarını sağlayacak.

YKS 2024 tercih dönemi yaklaşırken, uzmanlar üniversite adaylarının gelecekte başarılı ve mutlu olabilmeleri için yetenekli oldukları alanlara yönelmelerinin önemini vurguluyor. Tercih sürecinde doğru kararlar verebilmek adına, öğrencilerin profesyonel danışmanlardan destek almaları tavsiye ediliyor. Bu danışmanlık hizmetleri, adayların hangi alanlarda yetenekli olduklarını keşfetmelerine ve kariyer hedeflerine uygun programları seçmelerine yardımcı olacak.

Uzmanlar, öğrencilerin ilgi duydukları veya yeteneklerine uyumlu olan alanlara yönelmelerinin, ileride meslek ve kariyer planlamasında büyük avantaj sağlayacağını belirtiyor. Bu nedenle, tercih yaparken sadece popüler veya yüksek puanlı bölümler yerine adayların kendi yeteneklerini ve ilgilerini göz önünde bulundurmaları gerektiği vurgulanıyor. Kendi yetenekleri ve ilgi alanları doğrultusunda doğru seçimler yapmak, öğrencilerin üniversite hayatında daha motive olmalarını ve başarı elde etmelerini sağlayacaktır.

Tercih sürecinde adaylar, ayrıca geçmiş yıllara ait başarı sıralamalarını ve taban puanlarını inceleyerek daha bilinçli tercihlerde bulunabilirler. Bu nedenle, adayların, kendilerine en uygun olan programları belirlemeleri ve tercih listelerini oluştururken dikkatli olmaları gerekiyor. Üniversiteye giriş yolunda atılan bu önemli adım, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini ve yaşam kalitelerini büyük ölçüde etkileyecektir.

Binnur Öztürk

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 1
    be_endim
    Beğendim
  • 2
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.