1. Anasayfa
  2. Etkinlik

‘KENDiNE iYi BAK’ PROJESi ÖĞRENCiLERLE BULUŞTU

‘KENDiNE iYi BAK’ PROJESi ÖĞRENCiLERLE BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay Sızma Alparslan İlkokulda düzenlenen “Kendine İyi Bak” projesi kapsamında gerçekleşen sağlık taramasında öğrencilerle birlikteydi.

Uğur İbrahim Altay projeyle ilgili çocuklarla iletişim kurularak sağlık kontrollerinin yapıldığını ve gençlerin meslek hayatlarında sosyal sorumluluk projelerine devam etmelerini sağladığını dile getirdi.

Selçuklu Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu’nun birlikte gerçekleştirdiği Kendine İyi Bak projesi kapsamında Alparslan İlkokul dördüncü sınıf öğrencilerine sağlık taraması yapıldı.

Toplum ile hekimin kaynaşmasını sağlayarak çocuklar üzerindeki doktor korkusunu önlemeyi amaçlayan projede doktor ve diş hekimi adayı öğrencilerinden oluşan 70 kişilik gurupla sağlık taraması yapıldı. Sızma, Tepekent ve Başarı Kavak mahallelerinde kendine İyi Bak projesi ile 600 öğrenciye göz muayenesi, renk körlüğü testi, diş taraması ve patella refleksi testleri yapıldı. Ayrıca öğrencilere sağlıklı beslenme ve hijyen kuralları eğitimi verildi. Eğitimin Sonunda öğrencilere süt, diş fırçası, diş macunu ve kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler verildi. Nursena KELEŞ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
@gokyuzuciceklerdenpapatya

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.