1. Anasayfa
  2. Genel

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KUDÜS BİLİNCİ KAZANDIRACAK PROJENİN İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KUDÜS BİLİNCİ KAZANDIRACAK PROJENİN İKİNCİSİ DÜZENLENDİ

Konya’nın Selçuklu Belediyesi’yle birlikte çalışan, Talha Bayrakçı Gençlik Meclisinin bünyesinde bulundurduğu Strateji Komisyonu tarafından ikincisi düzenlenen Kudüs Akademisi ilki gibi yine büyük dikkat topladı.

Lise öğrencileri için Kudüs bilincini artırmayı amaçlanan etkinlikte, katılımcılar için eğitim programı düzenlendi. Program, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Toplam 410 başvurunun arasından 260’ının kabul edilmesiyle, 9-10 Eylül’de ilk oturum düzenlendi. Program, dört oturumda gerçekleştirildi. Her oturum, 10.00-14.30 saatleri arasında yapıldı.

Programın amacı, lise öğrencilerinin Kudüs’ün tarihi, kültürü, önemi ve coğrafyası hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. Ayrıca, program kapsamında Kudüs temalı yarışmalar düzenleyerek gençlerin Kudüs’e dair farklı bakış açıları edinmesine ve bu önemli şehrin farklı yönlerini öğrenmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Programın Hedef Kitlesi, Konya’nın Her İlçesindeki Lise Öğrencileri

Programın ilk semineri 9-10 Eylül tarihlerinde Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nde düzenlendi. Oturumlar, saat 10.00’da başladı ve her oturum kendi içinde 3 bölümden oluştu. İlk iki bölümde Kudüs’ün tarihi ve kültürü hakkında bilgiler verildi. Son bölümde ise işgaller konulu bir belgesel izlendi. Oturum arasında Tahha Kılınç’ın “Kudüs yazıları” adlı kitabı da dağıtıldı. 16, 17, 23 ve 24 Eylül tarihlerinde düzenlenen program kapsamında katılımcılara, Kudüs’ün tarihi, yaşanılan olaylar, kültürü, mescit-i aksa gibi çeşitli konular, alanında uzman akademisyenler ve tarihçiler tarafında eğitim verilerek anlatıldı. Hemen ardından yapılan yarışmada da çeşitli ödüller sahiplerini buldu.

30 Eylül – 01 Ekim arasında gerçekleştirilen final sınavı için dağıtılan kitaplardan, hocalarımızın verdiği eğitimden ve izletilen belgesellerden sorumlu tutulan katılımcılarımızı büyük bir ödül verildi oda Kudüs’e bir gezi. 15 kişini gönderileceği gezide ilerleyen süreçte sayıların artması katılımcıları da sevindirdi.

Kudüs Akademisi projesi kapsamında, lise öğrencilerinin Kudüs bilincini artırmasını ve bu şehre dair farklı bakış açıları edinmeleri bekleniyor.

Katılımcılar, programın Kudüs’ü daha iyi anlamalarına yardımcı olduğunu ve bu şehrin önemini daha iyi kavramalarına vesile olduğunu belirtti. Emir Can Turanoğlu

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.