1. Anasayfa
  2. Kültür

SELÇUKLU GENÇLİK MECLİSİ’NİN KUDÜS GEZİSİ GERÇEKLEŞTİ

SELÇUKLU GENÇLİK MECLİSİ’NİN  KUDÜS GEZİSİ GERÇEKLEŞTİ

Selçuklu Gençlik Meclisi Kudüs Çalışma Grubu’nun düzenlediği Büyük Kudüs Akademisi projesinin birincileri ile İslam aleminin ilk kıblesi olan Kudüs gezisi gerçekleştirildi. Geziye Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da eşlik etti.

Beklenen büyük gün geldi. Selçuklu Gençlik Meclisi Kudüs Çalışma Grubu’nun düzenlediği Büyük Kudüs Akademisi projesinin birincileri ile İslam aleminin ilk kıblesi olan Kudüs gezisi gerçekleştirildi. Geziye Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’da eşlik etti.

29 Eylül Perşembe günü yola çıkıldı. Yafa Şehri panoramik gezi yapıldı. Daha sonra Kudüs’e hareket edildi ve oraya ulaşılarak otele yerleşildi. Gezinin ilk günü 30 Eylül Cuma sabahı Mescid-i Aksa’da sabah namazı kılındı. Daha sonra kahvaltı yapılarak Burak Mescidi’ne ve Mervan Mescidi’ne gidildi. Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya gidildi. Buradan sonraki durak ise Kubbetüs Sahra oldu. Daha sonra Ağlama Duvarı’na geçildi. Günün sonunda ise Hz. Ömer Mescidi’ne gidildi. 

Gezinin ikinci günü 1 Ekim Cumartesi günü ilk olarak Hz. Davut Kabri ziyaret edildi. Ardından EL-Halil şehrine varıldı. Kabir ziyaretleri (Hz. İbrahim, İshak, Sara, Yunus a.s.m) yapıldı. Kabir ziyaretinin ardından Helhul kasabasına varıldı ve Hz. Yunus Makamı ziyaret edildi. Ardından tekrar Kudus’e dönüş yapıldı. Dönüş yapıldıktan sonra Aslanlı kapı ve sahabe kabirleri ziyaret edildi. İkinci gün böyle sonlandırıldı.

Gezinin son günü 2 Ekim Pazar otelden çıkış yapılacağı için bavullar hazırlandı. Kahvaltı yapılarak Zeytindağı’na geçiş yapıldı. Zeytindağı’ndan sonra Panoramik Kudüs Gezisi gerçekleştirildi. Ardından Selman-ı Farisi Makamı’ na gidildi. Buradan sonra Ölüdeniz ve Eriha şehri ziyaret edildi. Sonrasında ise Hz. Mesih’in peygamberlik ile şereflendirildiği Tecrübe Dağı’na gidildi. Oradan da Kudüs’e hareket edildi. Son olarak Hz. Musa Külliyesi ve Makamı ziyaret edildi. 

Kutsal topraklara sahip olan Kudüs gezisi üç gün sürdü. Bu gezi sayesinde oraya giden her bir öğrencinin hayali gerçekleşmiş oldu. Öğrenciler kendilerine böyle bir imkan sundukları ve yanlarında oldukları için öncelikle Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya ve Selçuklu Gençlik Meclisi’ne teşekkürlerini sundular.

Fatma Tecirli

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.