1. Anasayfa
  2. Spor

2023-2024 UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP AŞAMASI TAMAMLANDI

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonu grup aşamasının sona ermesiyle büyük bir heyecana sahne oldu. İlk aşamayı başarıyla geçen takımlar, şimdi gözlerini son 16 turuna çevirdi.

2023-2024 UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ GRUP AŞAMASI TAMAMLANDI

19 Eylül-13 Aralık 2023 tarihleri arasında oynanan maçlar sonunda 2023-2024 UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması tamamlandı. 32 takımdan 16’sı, son 16 turunda mücadele etmeye hak kazandı. Grup aşamasını lider tamamlayan takımlar arasında Bayern Münih ve Arsenal dikkat çekti. Bayern Münih, A Grubu’nda oynadığı 6 maçta 18 puan toplayarak zirvede yer aldı. Arsenal ise B Grubu’nda 17 puanla liderliği elde etti. C Grubu’nda Real Madrid, 15 puanla liderliği elde ederken, Napoli ise 10 puanla üçüncü sıradan son 16 turuna yükseldi. D Grubu’nda Real Sociedad 17 puanla liderliği alırken, Inter ise 12 puanla ikinci sırayı elde etti. H Grubu’nda Porto 16 puanla liderliği alırken, Barcelona ise 14 puanla ikinci sırayı elde etti. Grup aşamasında bazı sürpriz sonuçlar da yaşandı. Kopenhag, A Grubu’nda Bayern Münih ve Benfica’nın ardından ikinci sırayı alarak son 16 turuna yükselmeyi başardı. PSV ise B Grubu’nda Manchester City ve Sporting Lizbon’un ardından ikinci sırayı elde ederek çeyrek final biletini aldı.

SÜRPRİZLERLE DOLU BİR DÖNEM

Bayern Münih ve Arsenal gibi favori takımlar liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadı. Real Madrid ve Porto ise üçüncü sıradan son 16 turuna yükselmeyi başararak sürpriz yaptı. Kopenhag ve PSV gibi takımlar da grup aşamasında beklenmedik sonuçlar elde ederek son 16 turuna yükselmeyi başardı. Bu durum, Avrupa futbolunda rekabetin her geçen gün arttığını gösteriyor. Son 16 turu kura çekimi 13 Aralık Perşembe günü İsviçre’nin Nyon kentinde yapılacak. Kura çekiminin ardından, son 16 turu maçları 2-3 Şubat ve 9-10 Mart tarihlerinde oynanacak.

MUHTEMEL EŞLEŞMELER

Son 16 turu kura çekimi henüz gerçekleşmediği için kesin eşleşmeler belli değil. Ancak, grup aşamasının sonuçlarına göre bazı muhtemel eşleşmeler şu şekilde sıralanabilir:

Bayern Münih – Napoli

Arsenal – Porto

Real Madrid – Kopenhag

Real Sociedad – PSV

Bu eşleşmeler gerçekleşirse, Avrupa futbolunda heyecan dolu maçlar bizleri bekliyor olacak. Ebubekir GÜLTEKİN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.