Selçuklu Gençlik Meclisi, gençlerin sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerini desteklemek amacıyla kapsamlı bir oryantasyon programı düzenledi. Bu önemli etkinlik, Selçuklu Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi’nin konferans salonunda gerçekleştirildi. Oryantasyon programında Selçuklu Gençlik Meclisi’nin sunduğu olanaklar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Programda Selçuklu Gençlik Meclisi’nin misyonu ve gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını teşvik etme amacı vurgulandı. Ardından, meclis bünyesinde faaliyet gösteren 8 farklı komisyon tanıtıldı. Bu komisyonlar arasında Medya Tanıtım Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Kültür Sanat ve Edebiyat Komisyonu, Strateji ve Analiz Komisyonu, Ar-Ge Komisyonu, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu, Erasmus ve AB Projeleri Komisyonu ve Lise Komisyonu yer aldı.
MEDYA TANITIM KOMİSYONU
Meclisin görünen yüzüdür. Okulda teorik noktada öğrenilen bilgileri pratiğe geçirme imkanı sunuyor. Bu komisyon ağırlıklı olarak iletişim fakültesi öğrencilerinden oluşmaktadır. Medya Tanıtım Komisyonu’nda Selçuklu Gençlik Meclisi’nde yapılan işlerin çekimi, tasarımı, edit ve paylaşımdan sorumludurlar. Komisyon içinde yapılan panellerle üyelerin topluluk karşısında etkili konuşması ve kendilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Ayrıca komisyon içerisinde diksiyon ve photoshop eğitimleride verilmektedir.
HUKUK KOMİSYONU
Geleceğe yönelik bir çok eğitim, seminer ve kişisel gelişime yardımcı sunumlar yapılmaktadır. Ağırlıklı olarak hukuk fakültesi öğrencileri ve hukuğa ilgisi olan öğrencilerden oluşmaktadır. Hukuk Komisyonu adalet ve hukuk üzerine kurulmuş bir dünyada ve bu dünyaya adapte
KÜLTÜR SANAT VE EDEBİYAT KOMİSYONU
Genellikle eğitim fakültesinden, kültür sanat ve edebiyata ilgisi olan öğrencilerden oluşmaktadır. Bu komisyonda kendi kültürleri dışında farklı kültürleri tanımak ve edebiyatın önemli şahsiyetlerini bilmek amaçlanmıştır. Şiir yazmaya, resim çizmeye ilgisi olan bireyler ile dergi çıkarmaktadırlar. Edebiyatın önemli isimlerini öğrenmek için çeşitli panaller düzenlemektedirler. Kitap okuma halkaları gibi farklı faaliyetleri bulunmaktadır.
STRATEJİ VE ANALİZ KOMİSYONU
Genellikle iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğrencilerinden oluşmaktadır bu komisyon. Strateji ve Analiz Komisyonu beş farklı bölge araştırma ekibiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu ekipler; Ekonomi, Suriye, Doğu Akdeniz, Kudüs ve Ermeni çalışma grupları olarak belirlenmiştir. Çalışma grupları, ilgilendikleri bölgelerle ilgili tarihsel, sosyolojik, ekonomik, kültürel ve siyasi incelemeler yapmaktadırlar.
AR-GE KOMİSYONU
AR-GE Komisyonunda genellikle mühendislik okuyan ya da teknolojiye, girişimciliğe ilgisi olan öğrenciler bulunmaktadır. Bu komisyonda üyelerin hayatlarını radikal bir şekilde değiştirebilecek girişimler üretmelerine zemin hazırlanmaktadır. Üyeleri TEKNOFEST’e hazırlayarak projeler geliştirmektedir böylece liderlik ve iletişim becerilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.
SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA KOMİSYONU
Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonunda diğer komisyonlar gibi ağırlıklı olarak şu fakülteden öğrenciler var diyemeyiz. Genellikle bireylerin ilgi alanına göre tercih ediliyor bu yüzden her bölümden öğrenci bulunmaktadır bu komisyonda. Bu komisyon gençlerin farkındalık yaratmasını ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Genellikle sosyal faaliyetler, etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri bu komisyondan çıkmaktadır. Köy okullarına gitmek, otizmli bireylere yönelik etkinlik düzenlemek ve yaşlılar ile ilgili faaliyetler gerçekleştirmek bu komisyonun yaptığı çalışmalardan bazılarıdır.
ERASMUS VE AB PROJELERİ KOMİSYONU
Bu komisyonda ise genellikle yabancı diller fakültesinde olan ya da yabancı dile ilgisi olan öğrenciler bulunmaktadır. Amacı ise üyelere Erasmus Projeleri ve Avrupa Birliği kapsamında proje türlerini ve programların neler olduğunu göstermektir. Ayrıca Erasmus Destekli Gençlik Değişimleri Projeleri yazarak proje koordinatörlüğü ve ev sahipliği yapmayı hedeflemektedirler. Bunun yanı sıra proje yazma sürecinde üyelerin seviyelerine göre İngilizce Speaking Club dersleri verilmektedir.
LİSE KOMİSYONU
Lise Komisyonu lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerden oluşmaktadır. Öğrencilerin üniversiteye hazırlanmalarında yardımcı olunmakta ve bu stresli dönemde onlara çeşitli sosyal faaliyetler sunarak onları bir nebzede olsa rahatlatmaktadır.
Program komisyon başkanları tarafından komisyonlarla ilgili detaylı bilgiler verildikten sonra çekiliş ile devam etti ve yeni gelen üyelere sürprizler yapıldı. Daha sonra üyelerden gelen sorular ve üyelerin Gençlik Meclisi hakkındaki düşünceleri konuşuldu. Program üyelerin komisyonlarını seçmeleriyle birlikte son buldu.
Fatma TECİRLİ