1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN ARICILIĞA ÖNEMLİ DESTEK ARILI KOVANCILIK PROJESi’NDE ÜRETiCiLER KOVANLARINA KAVUŞTU

SELÇUKLU BELEDİYESİ’NDEN ARICILIĞA ÖNEMLİ DESTEK ARILI KOVANCILIK PROJESi’NDE  ÜRETiCiLER KOVANLARINA KAVUŞTU

Selçuklu Belediyesi tarafından üreticiliği desteklemek adına Eğribayat Mahallesi’nde başlatılan “Arılı Kovan Desteği” projesi tamamlanarak üreticilere kovan ve arı desteği sağlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop arıcılık eğitimine katılan üreticilere katılım belgelerini takdim etti.

Selçuklu Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen ve kırsal mahallelerde arıcılığın geliştirilmesi, üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla pilot bölge olarak seçilen Eğribayat Mahallesi’nde başlatılan “Arılı Kovan Desteği” projesi tamamlandı. Halk Eğitim Merkezi ile koordineli olarak gerçekleştirilen arı yetiştiriciliği eğitimlerini tamamlayan 32 kursiyere Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop tarafından belgeleri takdim edildi. Proje ile birlikte sertifika almaya hak kazanan mahalle sakinlerine %50 hibe ile 112 adet arı kovanı ve ayrıca arı desteği sağlanmış oldu.

Eğribayat Mahallesi Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirilen programa Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu İlçe Tarım Müdürü Tahir Külahcı, Selçuklu Halk Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kök, Eğribayat Mahalle Muhtarı Ertan Nazik ve kursiyerler katıldı.

“Eğrİbayat, en güzel balı üretecek”

Selçuklu Belediyesi’nin kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların kalkınmasını arttırmaya yönelik Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı,“Müdürlüğümüzü kurduğumuz günden itibaren dış mahallelerimizde tarıma dayalı hayvancılığa dayalı neler yapabiliriz? Üretimi nasıl arttırabiliriz? Ürün çeşitliliğini nasıl arttırabiliriz? Gençlerimizi, kırsal mahallelerimizde daha fazla nasıl tutabiliriz? Kırsaldaki hayatı nasıl zenginleştirebiliriz ve ülke ekonomisine, şehrimizin ekonomisine nasıl daha çok katkı sağlayabiliriz diye sürekli bir araştırma içerisindeyiz. Bununla ilgili Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz hakikaten çok teknik, detaylı ve verimli bir çalışmayı tamamladı. Bunun sonrasında da muhtarlarımızla birlikte tek tek mahallelerimizde hayvansal ve tarımsal üreticilerle ilgili mevcut durumları tespit ettik. Neler yapılabileceğini öngördük ve bu öngörü doğrultusunda da çalışmalarımıza başladık. İnşallah bugün bu çalışmaların ilk meyvesini alıyoruz. Burada daha önce arıcılıkla ilgili bir geçmişin bir kültürün olduğunu da öğretmiştik. İnşallah bu kültürü de burada en güzel şekilde hep birlikte yaşatacağız. İnşallah Konya’nın değil, Türkiye’nin en değerli balını, en güzel balını Eğribayat’ta üreteceğiz. 32 kursiyerimiz burada Halk Eğitim Müdürlüğümüzün desteğiyle eğitimlerini aldılar ve bugün artık 112 adet arı kovanımızı biz üreticilerimize teslim edeceğiz. Selçuklu Belediyemizin katkılarıyla ve yüzde 50 hibe desteğiyle bu kovanlar sahiplerine teslim edilecek ve arıcılıkla ilgili faaliyet, üretim faaliyeti Eğribayatımızda başlamış olacak. Bu bir başlangıç. Bu başlangıcı en iyi şekilde yapmayı arzu ediyoruz. Buradaki üretimin en güzel şekilde yapılmasını ve neticelerini de en iyi şekilde elde edilmesini arzu ediyoruz. Ben inanıyorum ki bu başlangıçtan sonra buradaki üretimi gördüğü zaman bütün Eğribayatlı hemşehrilerimiz arıcılık ve bal üreticiliği yönünde bizden talepte bulunacaklar. Sadece Eğribayat’ta değil bütün mahallelerimizde biz arıcılığın geliştirilmesini, bal üretiminin yapılmasını ve en kaliteli balların şehrimizde üretilmesini arzu ediyoruz.” dedi.

“Üreticilerimizin her zaman yanındayız”

Kırsal mahallelerde üretimin artmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Pekyatırmacı, “Kırsal mahallelerimizde şu ana kadar yapılmış pek çok faaliyet var. Selçuklu Belediyesi olarak biz ilk defa böyle bir destek çalışmasını yürütüyoruz. Bu konuda iddialıyız. Toprağımıza sahip çıkmamız, toprağımızı en iyi şekilde, en verimli şekilde değerlendirmemiz, havamızı, suyumuzu, bitkilerimizi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Çok zengin bir ülkeyiz, ve şehrimizdeki bütün doğal varlıklarımızı bizim katma değerli bir ürüne dönüştürme imkanımız var. Bu noktada da ben hemşehrilerimizin, gençlerimizin, hanımlarımızın çok hevesli olduklarını görüyorum. Üretim alanında istihdama katkı sağlama anlamında, kırsal mahallelerimizde hangi proje gelirse biz her zaman Selçuklu Belediyesi olarak bunun arkasında olacağız. Tarımsal anlamda da hayvancılık alanında da üretime dayalı yapılabilecek ne varsa, hangi tür çalışma varsa bunlarla ilgili sizden gelecek her türlü teklife açığız. Yeter ki üretelim. İnsanımız kazansın ve topraklarımızı boş bırakmayalım. Bu manada ben tekrar buradan bir çağrıda bulunmuş olayım. Hem Eğribayat Mahallemize hem de Selçuklumuzda bulunan bütün dış mahallelerimize tekrar bu çağrımı buradan yenilemiş oluyorum. Burada bulunan kursiyerlerimize katılımları ve projeye ortak oldukları için teşekkür ediyorum. Tabii projenin yürütülmesinde Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüzün çok büyük emekleri var. Başta başkan yardımcımız Mehmet İnançlı olmak üzere tüm görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halk Eğitim Müdürlüğümüz buradaki eğitim faaliyetlerinin yürütülmesi noktasında çok önemli bir çaba sarf ettiler. Onlara özellikle teşekkür ediyorum. İlçe Tarım Müdürümüz bu konularda her daim yapılan çalışmaların destekçisi ilçe tarım müdürümüze özellikle teşekkür ediyorum ve tabii ki muhtarımız bu konularda her daim hem üreticimizin hem de buradaki hemşehrilerimizin yanında. Muhtarımıza da çalışmalara sunduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Kaymakamımız bizim bütün çalışmalarımızda sadece kırsalda değil merkezlere yaptığımız bütün çalışmalarımız da her zaman bizim destekçimiz. Bizimle birlikte oluyor ve bizim önümüzü açıyor. Bu yüzden Kaymakam Beye de özellikle hem burada olduğu için hem de diğer çalışmalarımızda bizi desteklediği için özellikle teşekkür ediyorum. Projemizin hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimize de bol kazançlı, hayırlı, bereketli üretimler temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim alan kursiyerler protokolün elinden belgelerini aldı. Katılım belgelerinin takdim edildiği program, günün anısına çekilen fotoğrafla sona erdi.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.