1. Anasayfa
  2. Spor

“HEDEFİMİZ GENÇLERİ SPORA VE FUTBOLA YÖNLENDİRMEK”

Konya amatöründe yer alan kulüplerden Maliyespor Başkanı Sefa Demir ile amaçları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili görüştük. Maliyespor Başkanı Sefa Demir kulübün hedefleri, altyapı çalışmaları ve amatör futbolun bölgedeki gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu.

“HEDEFİMİZ GENÇLERİ SPORA VE FUTBOLA YÖNLENDİRMEK”

Amatör futbol kulüpleri genç yeteneklerin gelişimi ve yerel liglerdeki mücadeleleriyle dikkat çekiyor. Bölgedeki kulüpler, altyapı projeleri ve teknik ekip çalışmalarıyla Konya futbolunun geleceğini inşa etmeye çalışıyor. Yıllardır amatör futbolun önemli merkezlerinden biri olan Konya, özellikle genç oyuncuların yetiştiği ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği bir yer olarak öne çıkıyor. Kulüpler, yerel liglerde gösterdikleri performansla hem bölge futboluna katkı sağlıyor hem de yetenekli oyuncuların profesyonel arenada kendini göstermesine olanak tanıyor.  

Konya amatöründe yer alan kulüplerden Maliyespor Başkanı Sefa Demir ile amaçları ve yaptıkları çalışmalarla ilgili bir röportaj yaptık. Maliyespor Başkanı Sefa Demir kulübün hedefleri, altyapı çalışmaları ve amatör futbolun bölgedeki gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu. 

 

 

Kulübün tarihçesi ve kuruluş hikayesi nedir? 

Kulübümüz, 1984 yılında kurulmuştur. O dönemde, kurumların amatör kulüp kurmaları desteklendiği için Maliye kurumunun çalışan memurlarıyla kurmuş olduğu bir kulüp olarak faaliyete geçti. 2007 yılında kulübe katıldığımda başkanlık görevini Mesut Özden yürütüyordu. Daha sonra, kulübü kapatma kararı aldılar. Biz de eski futbolculardan 6-7 kişi bir araya gelerek, kulübü devralma ve Maliyespor olarak devam ettirme kararı aldık. 2015 yılında, Mesut Özden kulübü bize devretti. O dönemdeki başkanımız Mesut Özden, bize çok destek verdi.  

Kaç yıldır faaliyet gösteriyorsunuz? 

Maliyespor 1984 yılında bu yana yaklaşık 40 yıldır Konya amatöründe  faaliyet göstermektedir. İsmi olan, ses getiren bazen iddilı olup şampiyonluğa oynayan, bazen kendi çapında iddiasız kulüp olarak devam etmiştir. Bütün altyapı katagorilerinde ve A Takımı bazında kulübümüz devam ediyor. Önceliğimiz her zaman altyapı ve çocuklar, gençler… Gençlerimizi ve çocuklarımızı altyapıdan yetiştirmeye çalışıyoruz. 

Takımın başarıları ve kazandığı turnuvalar var mı? 

Maliyespor, Konya amatör liginde yıllardır inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Süper Amatör Lig’e çıktık, Birinci Amatör Lig’e yükseldik. Yıllardır bu şekilde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Ancak bu süreçte inişli çıkışlı bir tablo söz konusu. Kulübümüz, yalnızca 7 arkadaşın kendi çabalarıyla ayakta durmya çalışan bir yapı. Herhangi bir destek ya da sponsorluk desteğimiz yok; tamamen bu yedi arkadaşın emeğiyle varlığını sürdüren bir kulübüz. 

Kulübün antenman programı nasıl işliyor. Haftada kaç gün antrenman yapılıyor? 

Şu anda U14 ile U18 altyapı takımlarımızda maçlar yaklaştığı için antrenmanlar başlamış durumda. Haftanın 5 günü Nihat Gün Sahası’nda baş antrenörümüz Mevlüt Sönmez önderliğinde gençlerimize idmanlar yaptırıyor ve aynı zamanda yetenekli çocuklarımızı da takımımıza kazandırıyoruz. 

Yaz döneminde hedefimiz 80 çocukken, yaklaşık 200 çocuğumuz kayıt yaptırdı. Velilerimizden %99 oranında memnuniyet aldık ve bu doğrultuda kış döneminde de devam etmek isteyen çocuklarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 

Ayrıca, bu yaz spor okulundan yetiştirdiğimiz 13-14 gencimizi takımımıza dahil ettik. Yani, üç aylık bir eğitimle onları takımda oynayacak seviyeye getirdik. 

Teknik ekip ve antrenörler hakkında bilgi alabilir miyiz?  

Baş antrenörümüz Mevlüt Sönmez ve dört antrenör daha kulübümüzde görev yapmaktadır. Mevlüt hocamız, yaklaşık 45 yıldır Konya amatör futbolunun içinde yer alan deneyimli bir isimdir. Çeşitli takımlarda futbolculuk yapmış ve daha sonra antrenör olarak kariyerine devam etmiştir. Onun bilgi ve deneyimi bizim için çok değerlidir. Hepimizin hocasıdır. 

Altyapı koordinatörümüz ise Hasan Gökhan Can’dır. Kendisi aynı zamanda Maliyespor’un akademi bölümünü de yönetmektedir. Spor akademisini Hasan Gökhan Can yönetiyor; yetenekli çocukları yetiştirip Mevlüt hocamıza, yani takımımıza kazandırıyoruz. 

 

Takım Kadrosu nasıl oluşturuluyor? Hangi kriterlere göre oyuncular seçiliyor?  

Altyapımız, yaş kategorilerine göre organize edilmiştir. 11-18 yaş arasındaki tüm yaş gruplarından çocuklar yetiştiriyoruz. Hedefimiz onları A takımımıza kazandırmaktır. Konya amatör liginde biz sadece bir basamağız. Çocuklarımızı iyi yerlere gelmeleri için yönlendiriyoruz; tabii ki, başarılı olmak tamamen onların kendi çaba ve gayretlerine bağlıdır. Konyaspor’un altyapısına da pekçok gencimizi gönderdik, bazıları seçildi bazıları seçilmedi. Ama biz yetiştirmeye devam edeceğiz. 

  

Finansal Destek ve sponsorluklar kulübün varlığını nasıl sürdürüyor? 

Finansal olarak kurumdan herhangi bir destek almıyoruz. Kulübü, 6-7 emekçi arkadaş kendi aramızda yürütmeye çalışıyoruz. Çevremizdeki veliler ve arkadaşlarımız dışında başka bir destekçimiz yok. Sabit bir sponsorumuz bulunmuyor.  

 

Oyuncuların kulübe katkıları ve kulüp içi ilşkiler nasıl? 

 

Maliyespor, Konya amatör liginde adeta bir aile gibidir. Takımda oynayanlar ve altyapıya katılan çocuklar, bu sıcak atmosferden kolay kolay ayrılmak istemezler. Maliyespor’un bu anlamda kendine has bir havası var ve bunu sağ olsun Mevlüt hocamız bize aşıladı. Her hafta maçlardan önce toplanır sohbet ederiz. Eski sporcularımızla da hâlâ görüşüyoruz; kendileri maddi ve manevi destek vererek maçlarımızı gelir ve izlerler. 

  

Geleceğe dair kulübün hedefleri nelerdir? Uzun vadeli planları var  mı? 

Bizim en büyük hedefimiz çocuklar. Yaz döneminde 12-13 çocuğa eğitim verdik ve onları sahada görmek en büyük motivasyonumuz. Bu gururu anlatmak zor. Amacımız gençlere önem vermek, onları spora ve futbola yönlendirmek ve içlerindeki yetenekleri keşfetmektir. Onların arasından profesyonel ya da amatör futbolcular yetiştirmek istiyoruz. 

Uzun vadede hedefimiz spor akademimizi geliştirmek. Bu yıl akademimiz yoğun ilgi gördü ve hem çocuklarımız hem de velilerimiz memnun kaldı. İlgimizden ve antrenmanlarımızdan dolayı olumlu geri dönüşler aldık.  

En büyük sıkıntımız tesis bulmak. Tesis bulmakta zorlanıyoruz ve bu sorunumuzu çözersek önümüzdeki yıl daha genişletmeyi planlıyoruz.  

Esra M. Çetin 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 4
    be_endim
    Beğendim
  • 4
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.