1. Anasayfa
  2. Bilim

GOOGLE, YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ARAMA SONUÇLARINI KULLANIMA SUNDU

Google, arama motorunda tamamen yapay zekâ destekli bir arama modu test etmeye başladı. Şirket, bu özelliğin yapay zekâ teknolojilerini hızla yaygınlaştırma planının bir parçası olduğunu duyurdu.

GOOGLE, YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ ARAMA SONUÇLARINI  KULLANIMA SUNDU

Google, en yeni yapay zeka modeli Gemini 2.0 ile çalışan “AI Mode”utest etmeye başladı. Bu yeni özellik, kullanıcılara doğrudan internetten bilgi sunarak, geleneksel bağlantı listeleri yerine sohbet benzeri yanıtlar oluşturuyor.

Google, “AI Mode”un kullanıcıların akıllarındaki her soruyu sorup, yapay zekâ destekli faydalı yanıtlar alabileceklerini ve takip soruları sorarak ilgili web bağlantılarına erişebileceklerini belirtti.

Google, AI Mode’un özellikle karmaşık konuları keşfetmek, karşılaştırmalar yapmak ve akıl yürütme gerektiren sorular için daha faydalı olduğunu ifade etti.

Şu an yalnızca Google One AI Premium abonelerine sunulan bu özellik, başarılı olursa daha geniş kitlelere açılacak. Şirket ayrıca, arama sonuçlarının üst kısmında görünen “AI Overviews” özelliğine de güncellemeler getirdi. Bu özellik artık matematik ve kodlama gibi alanlarda daha sık görünerek kullanıcıların oturum açmasına gerek kalmadan erişilebilecek.

Bu değişikliklerin, dünya genelinde Google’ı kullanan yaklaşık 5 milyar kişiyi etkilemesi bekleniyor. Ancak Google’ın yeni yapay zekâözellikleri, internet yayıncıları tarafından eleştiriliyor. Yayıncılar, yapay zekâ yanıtlarının geleneksel “tıklama bazlı” arama modelini değiştirdiğini ve kullanıcıları Google’da tutarak yönlendirme trafiğini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Çevrim içi eğitim platformu Chegg, Google’ı mahkemeye vererek “AI Overviews” özelliğinin trafiği düşürdüğünü iddia etti.

Google, yapay zekâ araçlarının zaman zaman hatalı bilgiler sunduğu eleştirilerine de maruz kalmıştı. Geçtiğimiz yıl bazı kullanıcılar, yapay zekanın yanlış önerilerde bulunduğunu paylaşmıştı, örneğin taş yemeyi ya da pizzaya peyniri yapıştırmak için tutkal kullanmayı gibi. Google ise bu tür örneklerin “genel kullanıcı deneyimini yansıtmadığını” savundu.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.