1. Anasayfa
  2. Bilim

Kripto Para ve Kriptoloji Nedir ?

Hayatımıza yeni teknoloji alanında farklılık yaratan Kripto Para ve Bitcoin nedir ? Ne amaçla kullanılır ?

Kripto Para ve Kriptoloji Nedir ?

Blockchain Nedir?

Blockchain yalnızca ekleme yapılabilen bir kayıt defteridir.
Bilgi bir kez eklendiğinde bu bilgiyi değiştirmek ya da silmek son derece zordur. Blockchain bunu her bir bloğun kendisinden önce gelen blok için bir işaretçi içermesiyle başarır.

Bitcoin Nedir?

Bitcoin dijital bir para türüdür. Fakat alışkın olduğunuz itibariyle para birimlerinin aksine Bitcoin’i kontrol eden bir merkez bankası yoktur. Bunun yerine Bitcoin’deki finansal sistem dünyanın her yerine yayılmış binlerce bilgisayar tarafından yürütülür. Herhangi bir kişi açık kaynaklı
yazılımı indirerek sanal para piyasasına katılabilir. 2008’de duyurulan ve 2009’da kullanıma açılan Bitcoin ilk kripto para birimidir. Kullanıcıların dijital para göndermesine ve almasına imkan tanır. Bitcoin’i bu kadar çekici kılan fonların birden fazla kez kullanılamaması ve işlemlerin herhangi bir zamanda herhangi bir yerden yapılabilmesidir.

Günümüzde Bitcoin’in Yeri
İnsanlar Bitcoin’i birçok farklı sebepten kullanır. Çoğu kişi Bitcoin’i izne dayalı olmayan doğası nedeniyle tercih eder. Sağladığı dijital altyapısı sayesinde dünyanın her yerine transfer edilebilir ve kullanılabilir.

Bitcoin’i Değerli Kılan Nedir?
Birçok kişi Bitcoinlerini harcamak yerine uzun vadeli olarak değerlendirmeyi tercih eder. Bitcoinin, sınırlı sayıya sahip olması nedeniyle dijital altın olarak da bilinir. Bazı araştırmacılar Bitcoin’i değer saklama aracı olarak görür. Nadir bulunduğu ve üretilmesi zor olduğu için altın ve gümüş gibi değerli metallere benzetilir.

Osman Said Kurnaz – Tuncer Bağçabaşı

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.