1. Anasayfa
  2. Çevre ve İklim

Konya’da Son 4 Yılın En Yoğun Kar Yağışı

Kara sevdalı Konya’nın beyaz bereket hasreti sonra erdi. Aralıksız devam eden kar yağışı, kuraklığın etkisindeki şehirde yüzleri güldürdü.

Konya’da Son 4 Yılın En Yoğun Kar Yağışı

Kara sevdalı Konya’nın beyaz bereket hasreti sonra erdi. Aralıksız devam eden kar yağışı, kuraklığın etkisindeki şehirde yüzleri güldürdü.

Şehir halkı 19.12.2021 sabahında beyaz bereket mutluluğuyla uyandı. Gün boyu kuvvetli şeklide etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Konya şehir merkezinde ve birçok ilçedeki okullar bir gün süreyle tatil edildi, engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün izinli sayıldı. Birçok bölgede elektrik kesintileri yaşandı, başta şehirlerarası yollar olmak üzere ulaşımda aksamalar yaşandı. Bir yandan belediye diğer yandan karayolları ekipleri yolların açık tutulması ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun çaba harcadı.

Meteoroloji’nin verilerine göre Konya’da kar yağışının en fazla etkisi olduğu yer Bozkır ilçesi oldu. Bozkır Sorkun Yaylasında kar kalınlığı 52 santimetre, Konya merkeze 23 santimetre, Karapınar Sazlıpınar Mahallesinde ise 4 santimetre olarak ölçüldü.

Konya’da Yağışları Bekleniyor.

Üreticinin yüzünü güldüren kar yağışı bir süre daha devam etti. Dondurucu soğukların da etkili olduğu görüldü. Konya Ovası’nda olabilecek kuraklıklar için bu kar yağışının kuraklığı çare olacağını düşünülüyor. Düşen hava derecesi akıllara bu sıcaklıkta kar erimesi olmayacağından yağacak kar mevcut karın üstüne düşecek ve kar yüksekliği daha da artabilecektir düşüncesini ortaya koydu.

YAZAR: EMİR CAN TURANOĞLU

EDİTÖR: HİLAL AKÇAYÜZLÜ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bu hesap Gençliğin Sesi projesinde yer alacak içeriklere örnek ortaya koymak için oluşturulmuştur.

Yazarın Profili

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.