1. Anasayfa
  2. Teknoloji

INSTAGRAM VE WHATSAPP’TA YAPAY ZEKÂ KULLANICILARLA MESAJLAŞACAK

Meta, yapay zekâ destekli sohbet botlarının, geçmiş konuşmalara dayanarak kullanıcıya ilk mesajı atacağı yeni bir özelliği test etmeye başladı. Amaç, kullanıcı bağlılığını artırmak ve sohbetleri sürekli canlı tutmak.

INSTAGRAM VE WHATSAPP’TA YAPAY ZEKÂ KULLANICILARLA MESAJLAŞACAK

Meta, kullanıcı etkileşimini artırmayı hedefleyen yeni bir yapay zekâ özelliği üzerinde çalışıyor. Şirket, Instagram ve WhatsApp dahil olmak üzere çeşitli platformlarında, yapay zekâ sohbet botlarının kullanıcıya kendiliğinden mesaj göndermesini sağlayacak bir sistemi test ediyor.

Meta AI, daha önce yapılan konuşmalara dayalı olarak kullanıcıya ilk mesajı gönderiyor ve sohbeti yeniden başlatıyor. Örneğin, testlerde kullanılan “Film Büyüsünün Ustası” adlı bir sohbet botu, kullanıcıya “Bu akşam için film önerisi ister misiniz?” şeklinde mesaj atabiliyor.

Bu özellik, veri etiketleme şirketi Alignerr tarafından geliştirilen yönergeler doğrultusunda hayata geçiriliyor. Meta ve Alignerr, özelleştirilebilir yapay zekâ botlarının eğitilmesi ve bu botların proaktif şekilde kullanıcıyla iletişim kurması için birlikte çalışıyor.

SADECE AKTİF KULLANICILARA MESAJ GİDECEK

Meta sözcüsünün TechCrunch’a yaptığı açıklamaya göre, bu sistem yalnızca son 14 gün içinde en az bir kez sohbet botuyla konuşmuş ve en az 5 mesaj göndermiş kullanıcılara yönelik olacak. Kullanıcı ilk mesaja yanıt vermezse, bot ikinci bir mesaj göndermeyecek.

Meta AI Studio sayesinde kullanıcılar, kendi özel yapay zekâ botlarını da tasarlayabilecek. Bu botlar da gelecekte kendiliğinden mesaj gönderen sisteme entegre edilebilecek.

VERİ GÜVENLİĞİ ENDİŞELERİ

Meta AI, halihazırda Facebook, Messenger, Instagram ve WhatsApp’ta sohbet etme, sticker üretme, fotoğraf düzenleme gibi birçok işlev sunuyor. Ayrıca sohbetler “Keşfet” sekmesinde paylaşılabiliyor. Ancak bu özellik, bazı kullanıcıların farkında olmadan kişisel bilgilerini açık etmesine yol açabileceği için eleştiriliyor.

Yeni mesajlaşma sistemi, kullanıcı mahremiyeti ve veri güvenliği açısından tartışmalara da kapı aralıyor. Beklenmedik mesajlar, bazı kullanıcılar için rahatsız edici bulunabileceği gibi, sosyal medya platformlarında yapay zekâ ile kurulan etkileşimlerin sınırlarını da yeniden gündeme taşıyor.

Arife SALMAN

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.