OpenAI tarafından yapılan açıklamaya göre, ChatGPT artık kullanıcıların önceki sohbetlerini hatırlayarak daha tutarlı ve anlamlı yanıtlar verebilecek. Yapay zekâ, geçmiş konuşmaları referans alarak sunduğu yanıtların “daha alakalı ve faydalı” olacağını belirtiyor.
Yeni güncellemeyle birlikte, kullanıcılar sohbet başlattıklarında ChatGPT, onları daha iyi tanıyan, alışkanlıklarını bilen ve sohbet geçmişine dayanarak yanıtlar üreten bir asistan gibi davranacak.
Bu özellik varsayılan olarak aktif olacak, ancak kullanıcılar dilerse hafıza fonksiyonunu devre dışı bırakabilecek. Hafıza özelliği kapalı olan kullanıcılar için geçmiş sohbetler dikkate alınmayacak.
Şu anda bu özellik, ChatGPT’nin Plus ve Pro abonelerine sunulmaya başlandı. Ancak Avrupa Ekonomik Alanı (EEA), Birleşik Krallık, İsviçre, Norveç, İzlanda ve Lihtenştayn gibi bazı bölgelerde henüz kullanıma sunulmayacak. Kurumsal, Takım ve Eğitim kullanıcılarının ise bu özelliğe birkaç hafta içinde erişmesi bekleniyor.
Öte yandan, OpenAI kısa süre önce ChatGPT’ye entegre ettiği görsel üretim özelliğiyle büyük ilgi toplamıştı. Artık kullanıcılar yalnızca metinle değil, görsel talepleriyle de ChatGPT’den hizmet alabiliyor. Bu özellik, daha önce yalnızca DALL-E platformunda bulunan görsel üretim kapasitesinin ChatGPT’ye entegre edilmesiyle ücretsiz kullanıcılara da sunulmuştu.
OpenAI CEO’su Sam Altman, bu ilgi nedeniyle sunucularda yoğunluk oluştuğunu ve bazı grafik işlemcilerin aşırı yüklenip “eridiğini” esprili bir şekilde ifade etmişti.
Son olarak, hâlihazırda GPT-4.5 dil modeliyle çalışan ChatGPT’nin, önümüzdeki dönemde yeni nesil “o3” akıl yürütme modeliyle daha da gelişmesi bekleniyor.
Tayyibe Duygu Saçar