1. Anasayfa
  2. Genel

MİLLİ GÜVENLİK KURULU’NDAN İSRAİL’E SERT TEPKİ

MGK'dan İsrail’e sert kınama: BM Genel Sekreteri’nin istenmeyen kişi ilan edilmesi, İsrail’in hukuk tanımazlığının son örneği olarak değerlendirildi ve uluslararası topluma acil harekete geçme çağrısı yapıldı.

MİLLİ GÜVENLİK KURULU’NDAN İSRAİL’E SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayımlanan bildiride, İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan etmesi şiddetle kınandı. MGK, bu adımı İsrail’in hukuk tanımazlığının bir örneği olarak nitelendirdi.

Toplantıda, Türkiye’nin ulusal güvenliğine yönelik tehditler ve son dönemdeki uluslararası gelişmeler ele alındı. Özellikle PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlar hakkında kurul bilgilendirildi.

TÜRKİYE’DEN LÜBNAN HALKINA DESTEK VERİLECEK

Bildiride, Suriye’de yuvalanan terör örgütlerine karşı faaliyetlerin kesintisiz devam edeceği ve milli güvenliği tehlikeye atabilecek hiçbir plana izin verilmeyeceği vurgulandı. Ayrıca, Türkiye’nin Irak ile terörle mücadelede işbirliğini geliştirme kararlılığı teyit edildi ve Irak halkının güvenliği ile refahına verilen önem yinelendi.

MGK bildirisinde, Filistin halkının maruz kaldığı zulmün bir an önce sona erdirilmesi gerektiği belirtilirken, İsrail’in saldırılarının Orta Doğu’ya yayılmasının önlenmesi için uluslararası toplum, özellikle BM Güvenlik Konseyi, sorumluluğa davet edildi. Türkiye’nin Filistin’de kalıcı bir ateşkes ve barış için çabalarını sürdüreceği ifade edilirken, Lübnan halkına da destek verileceği vurgulandı.

Bildiride, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Denizi’nde kalıcı istikrarın sağlanması amacıyla yürüttüğü samimi işbirliği gayretlerinin devam edeceği, ancak bu iyi niyetin suistimal edilmesine müsaade edilmeyeceği ifade edildi. Ayrıca, aklıselim ile hareket etmenin tüm taraflar için en doğru yaklaşım olduğu belirtildi.

MGK toplantısında, Türkiye’nin hem milli güvenliğini korumaya yönelik operasyonlar hem de uluslararası arenada adaletin tesis edilmesi için kararlı duruşunu sürdüreceği bir kez daha vurgulandı.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.