1. Anasayfa
  2. Genel

KONYA İHRACATTA YÜKSELİŞTE!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2024 yılı Eylül ayı ve ilk 9 aylık dış ticaret verilerini açıkladı. Verilere göre, Konya’nın ihracatı yılın ilk üç çeyreğinde yüzde 6,1 artarak 2,608 milyar dolara yükseldi.

KONYA İHRACATTA YÜKSELİŞTE!

Ocak-Eylül dönemini kapsayan verilere göre, Türkiye genelinde ihracat yüzde 3,2 artarken, Konya’nın ihracatındaki bu artış, şehrin dış ticaret başarısını gözler önüne serdi. Ancak, Eylül ayı itibarıyla Konya’nın ihracatı yüzde 7,3 azalarak 301 milyon 865 bin dolar oldu. Bu duruma rağmen, Konya’nın Türkiye ihracatından aldığı pay, yüzde 1,69’a yükseldi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, ihracat verilerini değerlendirerek, “Yılın ilk üç çeyreğinde Türkiye’nin ihracatı yüzde 3,2 artarken, Konya’nın ihracatı yüzde 6,1 artarak 2,608 milyar dolara ulaştı. Şehrimiz, 2024’ün son çeyreğinde daha yüksek oranda ihracat gerçekleştirecektir. İhracatımıza katkı sağlayan tüm firmalarımızı ve çalışanlarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Öztürk, Konya’nın ekonomik gelişimi ve ihracatın artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirterek, şehrin potansiyeline ve dış ticaret hacminin genişlemesine dair olumlu bir perspektif sundu. İhracatçılara destek verme konusundaki kararlılıklarını yineleyen Öztürk, şehrin ekonomik dinamiklerini güçlendirmeye yönelik projelerin önemine de dikkat çekti.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.