1. Anasayfa
  2. Selçuklu'da Yaşam

KÖY OKULLARI SANATLA BULUŞUYOR

Selçuklu Belediyesi, çocukların sanat becerilerini geliştirmek için etkinlikler düzenleyerek, sanat atölyeleri kapsamında çarşamba günleri köy okullarında eğitim veriyor.

KÖY OKULLARI SANATLA BULUŞUYOR

Selçuklu Belediyesi, Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları kapsamında başlattığı yeni döneminde, Sızma Mahallesi’ndeki öğrencilerin eğitimine destek vermeyi sürdürüyor. Selçuklu Sanat ve Tasarım Atölyesi, bu yıl farklı bir yaklaşım sergileyerek her çarşamba günü köy okullarında etkinlikler düzenleyecek.

Yeni dönemin ilk etkinliği Sızma Alparslan İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Öğrenciler, okul bahçesinde kurulan atölyelerde eğitmenler eşliğinde çeşitli sanat faaliyetlerine katıldı. Robotik Kodlama, Ahşap, Çini ve Seramik ile Kâğıt Katlama gibi çeşitli alanlarda eğitim verilecek.

2024-2025 eğitim yılı boyunca toplamda 14 sınıf ve 873 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen Selçuklu Belediyesi, bu projeyle mahallelerdeki çocukların sanatsal becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Eğitime olan katkılarımızı artırarak çocuklarımızın el becerilerini geliştirmek ve onlara farklı bir bakış açısı kazandırmak istiyoruz. Her hafta düzenleyeceğimiz atölyelerle, daha fazla çocuğumuzun bu fırsatlardan yararlanmasını sağlamayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.