1. Anasayfa
  2. Kültür

TÜRK BAŞDANSCI İLHAN DURGUT, ATİNA’DA SAHNE ALACAK

Ankara Devlet Opera ve Balesi başdansçısı İlhan Durgut, Yunanistan'ın başkenti Atina'da sahnelenecek Zorba balesinde "John" karakterini canlandırmak üzere davet edildi.

TÜRK BAŞDANSCI İLHAN DURGUT, ATİNA’DA SAHNE ALACAK

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) başdansçısı İlhan Durgut, Yunanistan’ın başkenti Atina’da 9 Ekim’de sahnelenecek olan dünyaca ünlü Zorba balesine başrolde dans etmek üzere davet edildi. Durgut, eserde “John” karakterini canlandıracak.

Yazar Nikos Kazancakis’in romanından sahneye uyarlanan Zorba, Mikis Theodorakis’in müziği ve Lorca Massine’nin libretto ve koreografisiyle sahneleniyor. Geçtiğimiz sezon Ankara’da sahnelenen eserde, Zorba karakterini Eren Keleş canlandırırken, John karakteri İlhan Durgut tarafından oynanmıştı. Yunanistan Opera ve Balesi’nin yeni sezon açılışında da sahnelenecek olan bu eser için Durgut özel olarak davet edildi.

Durgut, 2011’den bu yana Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde dans ettiğini belirterek, Zorba balesinin 15 yıldır aralıklı olarak sahnelendiğini söyledi. “İlk olarak Zorba balesinde Manolies karakterini canlandırmıştım. Geçen sezon Lorca Massine’nin çalıştırmasıyla John karakterine geçtim ve bu sezonda da Ankara’da aynı rolle sahnede olacağım.” dedi.

Zorba’nın özellikle sirtaki ve final danslarıyla seyircinin büyük ilgisini çektiğini vurgulayan Durgut, her temsilde defalarca “bis” yaparak perdeyi uzattıklarını belirtti.

Atina’daki temsiller için büyük bir heyecan yaşadığını dile getiren İlhan Durgut, “Yunanistan’dan çok özel bir davet aldım. Bu benim için çok önemli bir kariyer adımı. Önce Slovenya’da 40 kişilik bir ekiple provalar yapacağız, ardından Atina’da sahneye çıkacağım. İlk kez yurt dışında tek başıma dans edeceğim, bu benim için özel bir deneyim olacak.” dedi.

İlhan Durgut, Devlet Opera ve Balesine kendisine sağladıkları izin için, koreograf Lorca Massine’ye ve Yunanistan’a da davetleri için teşekkür etti. Durgut ayrıca, yurt dışında Türkiye’yi temsil etme arzusunun sürdüğünü belirterek, Kuzey İrlanda ve Londra’daki temsiller için de görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.