1. Anasayfa
  2. Genel

IRAK, İRAN VE ÜRDÜN UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

İran ve İsrail arasındaki gerilim sonrası hava sahasının kapanması nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen’den yapılacak uçuşlar durduruldu.

IRAK, İRAN VE ÜRDÜN UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

İran ve İsrail arasındaki gerilim, İstanbul çıkışlı uçuşları da etkiledi. İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından Irak, İran ve Ürdün’e düzenlenmesi planlanan uçuşlar iptal edildi.

Hem yerli hem de yabancı hava yolu şirketlerinin bu bölgelere olan uçuşlarını durdurduğu ve uçuş rotalarını değiştirdiği bildirildi. Bu doğrultuda, sefer halindeki birçok uçak İstanbul, Sabiha Gökçen ve çevre havalimanlarına yönlendirildi.

Ayrıca, İran ve çevresindeki hava sahalarının kapanması nedeniyle yakıt kritiğine giren bazı yabancı hava yolu şirketlerine ait uçakların da güvenli iniş yapmak üzere İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.

Hava sahasındaki belirsizliklerin devam ettiği süreçte, yolculara hava yolu şirketleriyle iletişimde kalmaları ve güncellemeleri yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.