1. Anasayfa
  2. Genel

TARIM MAKİNASI YAPIP YURT DIŞINA SATIYORLAR

Konya’da üç kuşaktır kısıtlı imkânlarla tarım makineleri icat edip patentini aldıkları ürünleri yurt dışına satışa çıkarıyorlar. Ailecek demircilikle uğraşarak hem Türkiye tarımına hem de ekonomiye katkı sağlıyorlar.

TARIM MAKİNASI YAPIP YURT DIŞINA SATIYORLAR

Konya’nın Sarayönü ilçesinde babasından öğrendiği demircilik işini mütevazı atölyelerinde yapan 66 yaşındaki Selami Helvacılar çocuklarına da öğreterek işi iki oğluna devretti. Helvacılar, babasının kurduğu atölyeyi ailecek büyüttüler ve yaptıkları işlerle patent almayı başardılar.

Helvacılar, bugüne kadar tarım makinelerinin yanı sıra kombi kürüm, kültivatör, goble, diskaro gibi birçok ürün patenti alarak çeşitli illerin yanında yurt dışına da satış gerçekleştirdiler. Helvacılar ailesi, kazandıkları paradan dolayı değil etrafın güzel tepki ve takdirini kazandıklarından dolayı gurur duyduklarını ifade ettiler.

Selami Helvacı, babasının teşvikleriyle meslek lisesine gidip torna tesviye bölümü okudu ve oradan da aldığı eğitimi çocuklarına öğretti. Küçük yaşta oğullarına da işi öğreterek makine mühendisi ve makine teknikeri olmalarına katkı sağladı. 15 yıldır uluslararası patenti almaya hak kazanan aile, bilimsel ve teknolojik yöntemler kullanarak kendi makinelerini tasarlıyor. Helvacılar ailesi, üç kuşaktır devam eden makine atölyelerini, oğullarına da öğreterek dördüncü kuşağa aktarmalarını hedefliyor.

Sahra YILMAZ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.