1. Anasayfa
  2. Bilim

İKİNCİ ASTRONOT ATASEVER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever, Konya’ya gelerek öğrencilerle bir arada oldu. Konya’daki programlarına katılarak uzayda yaşadığı deneyimlerini anlattı.

İKİNCİ ASTRONOT ATASEVER, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında hazırlanan programlarda Atasever, Konya’da ilk olarak Selçuklu İlçesi’nde liseli öğrencileri ziyaret etti. Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapmış olduğu programda öğrencilerle bir araya gelerek yaşadığı çeşitli deneyimleri paylaştı. Meraklı öğrenciler Astronot Atasever’in bilgilerinden faydalandıktan sonra akıllarda kalan sorularını sorarak bilgilendiler.

Daha sonra Selçuklu’da düzenlenen programın ardından Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Atasever, çeşitli tatbikatlardan geçtiğini anlattı. Dünya’ya ışık tutacak deneyler gerçekleştirdiğini ve yaptığı çalışmalarını paylaştı.

Öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmesini sağlayan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erkan Yakışır, konuşmasında katılım ve deneyimlerinden dolayı Atasever’e teşekkürlerini iletti. Son olarak Astronot Tuva Cihangir Atasever soru-cevap şeklinde programını da gerçekleştirmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimleriyle Konya ziyaretini tamamladı.

Sahra YILMAZ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.