1. Anasayfa
  2. Genel

İLK KEZ YAPILAN İLLER ARASINDA KONYA’DA VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 29 Eylül tarihinde ilk kez gerçekleştirilen Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı (İYÖS) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 17 ilde yapılacak bu sınav arasında Konya ili de var.

İLK KEZ YAPILAN İLLER ARASINDA KONYA’DA VAR

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu sınavlarla hukuk mesleklerine girişte yetkinliğin artırılmasının amaçlandığı ifade edildi. HMGS ve İYÖS, Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van olmak üzere 17 merkezde yapıldı.

Bakan Tunç, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Hakim, savcı ve avukat olmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerinin ölçüleceği bu sınavlar ilk kez bu yıl düzenlendi. Avukatlık stajı ya da hakim ve savcı yardımcılığı sınavına başvurmak isteyen adaylar, öncelikle Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazanmak zorunda olacaklar. Adaylar yeterli puanı aldıklarında mesleklerine kabul edilecekler.”

Tunç ayrıca, hukuk eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik çalışmaların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile sürdüğünü belirtti. Hukuk fakültelerinin kontenjanlarının düşürülmesi ve başarı oranlarının artırılmasıyla ilgili önemli adımlar atıldığını söyleyen Bakan, 2002 yılında 9 bin civarında olan hakim ve savcı sayısının bugün 25 bine yaklaştığını ve bu oranın yüzde 160 arttığını ifade etti. Eğitimde kaliteyi artırmak için YÖK ile görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.