1. Anasayfa
  2. Çevre ve İklim

TÜRKİYE’DE ÇEVRE ETİKETİ BELGESİ SAHİBİ ÜRÜN SAYISI ARTIYOR

Türkiye’de seramikten tekstile, deterjandan havlu kağıda 572 ürününde 15 firmanın ‘Çevre Etiketi Belgesi’ bulunuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Türkiye Çevre Etiketi ile çevre dostu markaların daha da görünür olmasını sağlıyoruz. Bu etiketle ürünlerin üretimden tüketime her aşamada çevreye duyarlılığını tescilliyoruz." dedi.

TÜRKİYE’DE ÇEVRE ETİKETİ BELGESİ SAHİBİ ÜRÜN SAYISI ARTIYOR

Türkiye’de çevre dostu olanların sayısı giderek artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Çevre Etiketi Belgesi’ ile tekstilden seramiğe, deterjandan havlu kağıdına kadar toplam 572 ürün, 15 firma tarafından onaylandı. Bakan Murat Kurum, bu etiket alanına ait bilgileri tescillediklerini belirtti.

Türkiye Çevre Etiketi Sistemi, gönüllülük esasına dayalı bir yapı ile birlikte, Avrupa Birliği standartlarına uygun kriterlerin yerine getirmesi halinde ödüllendirilmesini sağlamaktadır. Etikette, daha az zarar veren ve insan sağlığına daha az zararlı kimyasallar içeren ürünler yer alıyor. Bu etiket, 4 yıl boyunca devamlılığını korurken, etiket sahibi firmalar her yıl denetimden geçmektedir.

Bakan Kurum, çevre dostu markaların görünürlüğünün artırılması ve üretim aşamasından tüketime kadar her süreçteki gelişmeyi vurgulamak amacıyla bu sistemin önemine dikkat çekti. Çevre etiketi sahibi firmalar, iç pazarda saygınlık kazanırken, AB ülkeleri gibi uluslararası pazarlarda da rekabet avantajı elde ediyor.

Bakanlık, Türkiye Çevre Etiketi sisteminin tüm ürün ve hizmet gruplarında yaygınlaşmasını sağlamayı hedefliyor. Bu sistemle birlikte, sahip olduğu çevre dostu ürünler ile diğer ürünler arasında ayrım yapabilmesi kolaylaşacak. Ticaret Bakanlığı’nın kontrolü altındaki Yeşil Mutabakat Eylem Planı hedefi çerçevesinde, çevre etiketi sisteminin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Toplam 15 kategoride, 572 üründe Türkiye Çevre Etiketi’ni alan firmaları arasında, ülkenin önde gelen seramik ve kimya şirketleri yer almaktadır. Bu gelişmeler, daha yaşanabilir bir dünya ve temiz bir gelecek için atılan önemli adımlar arasında gösteriliyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.