1. Anasayfa
  2. Bilim

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN GÜCÜ VİTRİNE ÇIKTI

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde düzenlenen ADEX 2024 fuarında, Türk savunma sanayisinin güçlü temsilcileri yer aldı. 55 Türk firması, HÜRKUŞ, Bayraktar TB2 ve AKINCI gibi yerli ürünleri uluslararası arenada sergilenerek dikkat çekti. Ayrıca Türkiye, 44 firmayla ev sahibi olan Azerbaycan'ı geride bırakarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

TÜRK SAVUNMA SANAYİSİNİN GÜCÜ VİTRİNE ÇIKTI

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen savunma ve iletişim teknolojileri fuarı ADEX 2024, Türk savunma sanayisinin gücünü sergiledi. Fuar, Türkiye’nin yanı ABD, Almanya, Büyük Britanya, Çin ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu 40 ülkede 270 şirketin katılımıyla faaliyet gösteriyor.

Bu yıl fuarda 55 Türk firması boy gösterirken, Türkiye, 44 firmayla ev sahipliği yapan Azerbaycan’ı geride bıraktığı performanslar ADEX’te en fazla performansa sahip ülke oldu. Fuarda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, ASFAT, BAYKAR ve ULAK Haberleşme A.Ş. gibi önde gelen şirketler yer aldı.

ADEX 2024’te sergilenen yerli ve milli ürünler arasında HÜRKUŞ, Bayraktar TB2, AKINCI ve ŞAHİN gibi projeler öne çıktı. ROKETSAN tarafından üretilen Mini Akıllı Mühimmat Ailesi Üyeleri MAM-L, MAM-T ve MAM-T IIR gibi ürünler de ilgi odağı oldu. Ayrıca KARAOK kısa menzilli tank savar silahı ve OMTAS orta menzilli tank savar silah sistemi yanı sıra ASELSAN’ın geliştirdiği radar sistemleri de fuarda sergilendi.

ASELSAN’ın mini/mikro İHA’larının korunması amacıyla geliştirilen fiziksel imha sistemi ŞAHİN, yurt dışında ilk kez ADEX 2024’te tanıtıldı. Ayrıca mobil araçların yüksek bant genişlikli iletişim özelliklerini karşılamak üzere tasarlanan çok bantlı mobil iletişim aracı TASMUS da fuarda yer aldı.

ADEX 2024, Türk savunma sanayisinin gelişmiş teknolojilerini sergileyerek uluslararası arenada güçlü bir varlık gösterdi. Katılımcılar, sergilenen teknolojilere yoğun ilgi gösterdi ve göze çarpan hatıra fotoğrafları çektirdi. Bu fuarda, Türk firmalarının uluslararası pazardaki rekabet gücü bir kez daha gözlerin önüne serdi.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.