1. Anasayfa
  2. Teknoloji

META’DAN YENİ GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ “ORİON”

Meta, yıllık Connect konferansında teknoloji dünyasını sarsan yeniliklerini tanıttı. CEO Mark Zuckerberg, artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü Orion'un ilk çalışan prototipini sahnede sergiledi.

META’DAN YENİ GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ “ORİON”

Zuckerberg, metal bir kutudan çıkardığı siyah gözlükleri tanıtırken, Orion’un fiziksel dünyanın üzerine yerleştirilen hologramlarla geleceğe dair heyecan verici bir bakış sunduğunu söyledi. Orion’u bir “zaman makinesi” olarak nitelendiren Zuckerberg, bu gözlüklerin AR teknolojisinin gelişiminde bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Meta’nın geliştirdiği özel silikon çiplerle çalışan Orion gözlükleri, kullanıcıların el hareketleri, ses komutları ve bilek tabanlı sinir arayüzüyle etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Şirket, bu teknolojiyi daha küçük, şık ve uygun fiyatlı hale getirmeyi planlarken, tüketiciye sunulmasının 2027’yi bulabileceği ifade ediliyor.

Konferansta ayrıca Meta, yeni yapay zeka (AI) yeteneklerini ve Quest serisinin yeni karışık gerçeklik başlığı Quest 3S’yi tanıttı. Quest 3S, 300 dolarlık fiyatıyla dikkat çekiyor.

Meta, Ray-Ban ile ortak geliştirdiği akıllı gözlüklerini de güncelleyerek yapay zeka destekli QR kod tarama ve sesli komutlarla Spotify’dan müzik akışı gibi yeni özellikler ekledi.

Meta’nın artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerine yaptığı büyük yatırımlar, 2024 için bütçesini 37 ila 40 milyar dolar arasına çıkarıyor. Ancak bu yoğun yatırım sürecinde Meta’nın Metaverse birimi Reality Labs, 2023’ün ilk yarısında 8,3 milyar dolar zarar etti.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.