1. Anasayfa
  2. Genel

KONYA’DA YERLİ PANCAR TOHUMLARI TANITILDI

Konya’da düzenlenen Tarla Günü etkinliğinde, 5 farklı şeker pancarı tohumu tanıtılarak bu tohumların sağlayacağı katkılar paylaşıldı. Çevre illerden de yoğun katılımın olduğu etkinlik, büyük ilgi gördü.

KONYA’DA YERLİ PANCAR TOHUMLARI TANITILDI

Konya’da, yerli ve milli üretime yönelik çalışmalar çiftçilerin emeğiyle hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından düzenlenen Tarla Günü etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlikte, yerli ve milli tohumlar ön plana çıktı. Özellikle Pars, Pamir, Batur (Anadolu 4206), Ada ve Selçuk ZF adlı beş farklı milli şeker pancarı tohumu ilgi odağı oldu.

Yüzde yüz yerliliği hedefleyen bu çalışmalar, farklı tohum türlerinin üretilmesiyle ülke ekonomisine önemli katkılar sağladı. Tarla Günü etkinliğinde ise deneme tarlalarında ıslah edilen bu tohumların üretim izinlerinin alındığı duyuruldu. Bu gelişme, yerli üretimin güçlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

YERLİ TOHUMLAR TOPRAĞI VERİMLEŞTİRİYOR

Tarımda şeker pancarının önemi, bir dekar şeker pancarının fotosentez yoluyla havaya verdiği oksijenin, 6 kişinin bir yılda tükettiği oksijene eşdeğer olmasıyla ortaya çıkıyor. Aynı büyüklükteki bir orman alanına kıyasla üç kat daha fazla oksijen üretebilen şeker pancarı, çevreye büyük katkı sağlıyor. Yeni geliştirilen yerli pancar çeşitleri ise sadece çevreyi değil, toprağın biyolojik yapısını da olumlu etkileyerek, sonraki ekimlerde daha verimli ürün yetişmesini mümkün kılıyor.

Düzenlenen törene, PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Yusuf Yazır, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Kadınhanı Belediye Başkanı İrfan Karaca, Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öz Toklu, Konya İl Tarım Müdürü Murat İlçe Seçer, Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, ziraat odaları başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Sahra YILMAZ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.