1. Anasayfa
  2. Genel

TÜRK DİL BAYRAMI’NIN 92. YILI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 1932 yılında düzenlenen "Birinci Türk Dil Kurultayı"nın ardından ilan edilen 26 Eylül Türk Dil Bayramı, bu yıl 92. kez kutlanıyor.

TÜRK DİL BAYRAMI’NIN 92. YILI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçenin korunması ve geliştirilmesinin hayati öneme sahip olduğunu belirterek, dilin tüm zenginliklerini kucaklayan bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erdoğan, “Dilimize sahip çıkmak, milli kimliğimizi korumanın en önemli yollarından biridir.” dedi.

Bu yılki Türk Dil Bayramı, tarihi bir dönüm noktasına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ve Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleriyle birlikte yürüttüğü ortak alfabe çalışmaları, Eylül 2024’te nihayet sonuçlandı. Türk dünyası, Ortak Türk Alfabesi’ni resmen kabul ederek yazılı iletişimde yeni bir çağın kapılarını araladı. Bu önemli gelişme, Türk toplulukları arasındaki kültürel bağları güçlendirerek, yazılı iletişimi büyük ölçüde kolaylaştıracak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkçeye verdiği önemi 2 Eylül 1930 tarihinde Prof. Sadri Maksudi Arsal’ın kitabına yazdığı notla dile getirmişti: “Milli his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Türk dili, dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin.” Atatürk’ün bu sözleri, Türk Dil Bayramı’nın anlamını ve önemini her yıl bir kez daha hatırlatıyor.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.