1. Anasayfa
  2. Genel

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE KITALAR ARASI TARİHİ REKOR

Estonyalı Akrobat Jaan Roose, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 165 metre yükseklikte kıtalararası ip üstünde yürüyen ilk insan oldu!

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ’NDE KITALAR ARASI TARİHİ REKOR

İstanbul’da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Estonyalı ünlü akrobat Jaan Roose’un rekor deneme sahnesi oldu. Roose, deniz seviyesinden 165 metre yükseklikte, Asya kıtasından Avrupa kıtasına kadar ip üzerinde tarihi bir başarıya imza attı. Slackline alanında üç kez dünya şampiyonu olan Roose, 1074 metrelik özel ip üzerinde tam 47 dakika boyunca dengede kalarak kıtalar arası geçişini tamamladı ve “ip üstünde kıtalar arasında geçiş yapan ilk kişi” olarak tarihe geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle bu etkileyici performans, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarasında ilgiyle izlendi. Roose, yürüyüşünü tamamladıktan sonra Türk bayraklarını gururla sallayarak, ip üzerinde küçük bir yürüyüş daha yaptı.

Başarılı sporcu, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, “Boğaz, binlerce yıllık kültürel bilgiye ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahipti. Değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntıları burada ip üstünde yürümek için kronik bir yer haline getirildi. Tarihin katkısı, çok mutluyum.” dedi.

 Jaan Roose’un bu tarihi başarısı, İstanbul Boğazı’nın ihtişamını bir kez daha gözler önüne sererken, spor dünyasında da büyük bir yankı uyandırdı.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.