1. Anasayfa
  2. Kültür

TATLISU’DA “YÜZYILLIK DESTAN” İLE SANATLA YANIT

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Tatlısu'da deniz üssü kurma girişimine, Devlet Tiyatroları'nın sahneleyeceği 'Yüzyıllık Destan' adlı tiyatro oyunu ile yanıt verilecek. Oyun, 23 Eylül'de Tatlısu'da ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak ve "Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı bu millet birdir" mesajını taşıyacak.

TATLISU’DA  “YÜZYILLIK DESTAN” İLE SANATLA YANIT

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Tatlısu’da deniz üssü kurma girişimine, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün sahneleyeceği ‘Yüzyıllık Destan’ adlı tiyatro oyunu ile yanıt verilecek. Oyun, “Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı bu millet birdir, birliktedir ve bu topraklarda hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” mesajını taşıyor.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, GKRY ziyaretinde, GKRY Savunma Bakanı Vasilis Palmas ile birlikte 1974’e kadar Türk köyü olan Mari’ye deniz üssü kurma kararını duyurmuştu. Bu duruma, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tepki göstermişti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, KKTC Kültür ve Turizm Bakanlığı’na öneride bulunarak, Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı ‘Yüzyıllık Destan’ oyununun Tatlısu’da sahnelenmesi gerektiğini belirtti. Bu öneri, KKTC Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ortak kararıyla hayata geçirilecek.

Oyun, 23 Eylül saat 20.00’de Tatlısu köy meydanında ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” mesajını veren ‘Yüzyıllık Destan: Ateş’ adlı oyun, 25 Eylül saat 21.00’de GirneFest2024 tiyatro festivalinde sahnelenecek.

Haluk Özenç’in yazdığı ve Barış Erdenk’in yönettiği oyunda, Mustafa Kemal Atatürk’ü Devlet Tiyatroları Genel Müdür Yardımcısı Emre Başer canlandırıyor. Bu tiyatro etkinliği, sanat yoluyla milli birliğin ve direnişin önemini vurgulayan güçlü bir mesaj taşıyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.