1. Anasayfa
  2. Genel

TÜRKİYE’NİN İLK YÜZER DOĞAL GAZ ÜRETİM PLATFORMU

Türkiye'nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformu Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'na ulaştı. Yeni tesis, günlük doğal gaz üretimini 10 milyon metreküpten 20 milyon metreküpe çıkararak 4,4 milyon hanenin gaz ihtiyacını karşılayacak.

TÜRKİYE’NİN İLK YÜZER DOĞAL GAZ ÜRETİM PLATFORMU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin ilk yüzer doğal gaz üretim platformunun Türkiye’ye ulaştığını ve Sakarya Gaz Sahası’nda doğal gaz üretimini ikiye katlayacağını açıkladı. Bakan Bayraktar, platformun Karabiga’daki İÇDAŞ Limanı’nda düzenlenen törende, Çanakkale Valisi Ömer Toraman ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile birlikte platformu karşıladı.

Bakan Bayraktar, platformun 51 günlük bir seyahatin ardından Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’na ulaştığını belirterek, “Bu tesis, şu anda günlük 10 milyon metreküp olan doğal gaz üretimimizi 20 milyon metreküpe çıkaracak. Böylece 4,4 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını bu platformdan karşılayacağız.” dedi.

Platformun, bir gemi değil endüstriyel bir üretim üssü olduğunu vurgulayan Bayraktar, tesisin Karadeniz’deki gazı deniz tabanından çekerek işleme aldığını ve ardından karadaki BOTAŞ hattına bağlanacağını belirtti. Türkiye’nin ilk kara üretim üssü olan Filyos tesislerinin de faaliyette olduğunu hatırlatan Bayraktar, “2025 yılına kadar Filyos’ta 10 milyon metreküplük bir üretime ulaşacağız. Sakarya Gaz Sahası’ndaki bu yeni platformla da 2026 yılına kadar toplam 20 milyon metreküp doğal gaz üretimini gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 futbol sahası büyüklüğünde ve 300 metre uzunluğundaki dev platform, Türkiye’nin enerji ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım olarak tarihe geçti.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.