1. Anasayfa
  2. Genel

ÖSYM ÖZEL YETENEK SINAV SONUCUNU AÇIKLADI

2024-Özel Yetenek Sınavı (2024-ÖZYES) spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi için yapılan sınav sonuçlandı. ÖSYM, Özel Yetenek Sınavına girenlerin merakla beklediği sonuçların açıklandığını duyurdu.

ÖSYM ÖZEL YETENEK SINAV SONUCUNU AÇIKLADI

2024 Özel Yetenek Sınavı (2024-ÖZYES) sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Üniversitelerin spor programlarına özel yetenek sınavı kapsamında alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen sınavın sonuçları, ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için spor bölümlerine öğrenci alacak yükseköğretim kurumlarına başvuru yapan adaylar, sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

Sınav sonuçları, adayların tercihleri doğrultusunda spor programlarına yerleştirilmelerinde önemli rol oynayacak. Yerleştirme süreci, sınav puanları ve adayların tercihleri dikkate alınarak yapılacak. Adaylar, sonuçlara göre tercih yapabilecek ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Sahra YILMAZ

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.