1. Anasayfa
  2. Genel

INSTAGRAM’DAN 16 YAŞ ALTI GENÇLER İÇİN YENİ HESAP DÜZENLEMESİ

Meta, Instagram' a 16 yaş altı gençler için yeni bir profil türü getiriyor: "Genç Hesap." Bu yeni düzenleme, gençlerin çevrimiçi güvenliğini artırmayı hedefliyor. Güçlü filtreler, ebeveyn izni gerektiren ayarlar ve sınırlı iletişim özellikleri ile gençlerin sosyal medya deneyimi daha kontrollü hale gelecek.

INSTAGRAM’DAN 16 YAŞ ALTI GENÇLER İÇİN YENİ HESAP DÜZENLEMESİ

Meta, genç kullanıcıların güvenliğini artırmak amacıyla Instagram’a yeni bir düzenleme getiriyor. Şirket, 16 yaş altındaki gençler için “Instagram Genç” ya da “Genç Hesap” adı verilen yeni bir profil türü tanıtacak. Bu hesaplar, çocukların çevrimiçi güvenliğini sağlamak için güçlü filtreler ve koruma önlemleriyle donatılacak.

Yeni düzenleme ile gençlerin Instagram’da iletişim kurabilecekleri kişiler ve görebilecekleri içerikler kısıtlanacak. “Genç Hesap”larda ayarları değiştirmek için ebeveyn izni gerekecek. Ayrıca, gençler, keşfet bölümünde görmek istedikleri içerikleri özel olarak seçebilecek, böylece sakıncalı içeriklerle karşılaşma olasılığı azaltılacak.

Genç hesaplar, Instagram’ın tüm özelliklerine sınırlamalar getirecek. Genç kullanıcılar yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek ve yalnızca takip ettikleri kişilerin içeriklerini görebilecekler. Bağlantıda oldukları kişiler tarafından etiketlenme özelliği de mevcut olacak. Ancak, yalnızca takip isteği kabul edilen kullanıcılarla iletişim kurma ve onların içeriklerini görme hakkı 18 yaş sınırına çekilecek.

Ayrıca, genç kullanıcılar uygulamada geçirdikleri süreyi kontrol altına almak amacıyla her gün 60 dakika sonra uygulamadan çıkmaları için bildirimler alacaklar. Gece saat 22.00 ile sabah 07.00 arasında gece modu devreye girecek ve bildirimler sessize alınacak. Bu süre zarfında gelen mesajlara otomatik yanıtlar gönderilecek.

Instagram’ın bu yeni düzenlemesi, gençlerin dijital ortamda daha güvenli bir deneyim yaşamasını amaçlıyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.