1. Anasayfa
  2. Genel

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ’NDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, sanatçı Yücel Arzen’in yapay zeka ile oluşturduğu "Boykot" adlı şarkıyı sosyal medyada paylaşarak Filistin’e destek verdi. Bakanlar, Gazze'de yaşanan dram karşısında uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulunarak, Filistinli kardeşlerinin direnişinin yanında olduklarını vurguladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ’NDEN FİLİSTİN’E DESTEK

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Filistin’e destek vermek amacıyla AK Parti İstanbul Milletvekili ve sanatçı Yücel Arzen Hacıoğulları’nın yapay zeka ile oluşturduğu “Boykot” adlı şarkıyı sosyal medyada paylaştı. Şarkının videosu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılmış ve bakanlar bu videoyu kendi sosyal medya hesaplarından alıntılayarak desteklerini belirtti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabında şarkı videosunu paylaşarak, “Herkes sussa, sözde uluslararası toplum gözlerini yumsa da biz sessiz kalamayız. Masum kadınlar, bebekler, çocuklar ölürken kafamızı çevirip başka yöne bakamayız. Hakikati söylemek, bu kötülüğe dur demek zorundayız.” ifadelerini kullandı. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, işgal altındaki Filistin halkının direnişine destek vereceklerini ve özgür bir Filistin için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini vurguladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmanın da bir suç olduğunu belirterek, “Onların asil ve onurlu direnişine destek vermek, insanlık onurunun gereğidir. Vicdanımızı susturmayacağız.” dedi. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, büyük markaların panikle isim gizleme çabasına ve pazarlama stratejilerinde değişiklik yapmalarına dikkat çekerek, “Bu demek oluyor ki boykot işe yarıyor. Gazze’nin asil ve onurlu direnişine her zaman destek vermeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye’nin hiçbir zaman Filistinli kardeşlerini yalnız bırakmayacağını ve bulunulan her platformda Filistin’in onurlu mücadelesini desteklemeye devam edeceklerini belirtti. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de, sosyal medya hesabından videoyu alıntılayarak, “Gazze’de yaşanan insanlık dramına ‘dur’ diyemeyen küresel vicdanın harekete geçmesi için boykot diyoruz. Her daim Filistinli kardeşlerimizin asil ve onurlu direnişinin yanında yer alacağız.” ifadelerini kullandı. 

Bu paylaşım, Türkiye’nin Filistin’e yönelik desteğini ve uluslararası topluma insanlık dramına karşı ses çıkarması çağrısını güçlü bir şekilde vurguladı. 

Fatma TECİRLİ 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.