1. Anasayfa
  2. Genel

KONYA DÂHİL 4 İLDE MESLEKİ ORTAOKUL BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitime yönelik 'Beceri Geliştirme Programı' çerçevesinde, 7. sınıftan itibaren ortaokul öğrencilerine yönelik 'mesleki ortaokullar' açıyor. İlk etapta Bursa, Sivas, Konya ve Burdur'da başlayacak olan bu okullar, öğrencilerin mesleki becerilerinin erken yaşta keşfedilmesini amaçlıyor.

KONYA DÂHİL 4 İLDE MESLEKİ ORTAOKUL BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı, Beceri Geliştirme Pprogramı kapsamında bu yaz ortaokul öğrencilerine “zanaat atölyeleri” alanında kurs başlattı. 18 ilde 271 okulda 129 kurs programı kapsamında eğitimler başlandı.

Türkiye’de ilk defa açılacak olan mesleki ve teknik Anadolu liseleri bünyesindeki “mesleki ortaokullar”, Bursa, Burdur, Sivas ve Konya’da eğitime başlayacak.

Mesleki ortaokullarının açılması, erken yaşta çocukların becerilerinin keşfedilmesi ve ileriye yönelik meslek alanlarında daha sağlıklı tercih yapabilmelerini hedefliyor.

KONYA, BURDUR, BURSA VE SIVAS’TA AÇıLACAK OKULAR

Yetenekleri doğrultusunda alacaları eğitim Türkiye’de sadece dört ilde gerçekleşecek olan mesleki ortaokullar şöyle belirlendi:

Bursa’da Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamında olan Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu,

Burdur’da Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamındaki Emekevler Şehit Rıza Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu,

Sivas’ta Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamındaki Sivas Bilişim Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu,

Konya’da Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapsamındaki Gazi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulu şeklinde belirlendi.

“Mesleki ortaokullar” uygulamasıyla ortaokul dönemindeki öğrencilerin mesleki eğitime ilişkin farkındalığının oluşması, öğrenci ve velilerinin ortaokul sonrası eğitim planlamaları sürecinde meslekler hakkında daha sağlıklı bilgilere ulaşması amaçlanıyor.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.