1. Anasayfa
  2. Teknoloji

TEKNOFEST DİKEY İNİŞLİ ROKET YARIŞMASI BAŞLADI

TEKNOFEST 2024 yarışmaları bugün itibariye başlayarak 11- 15 Eylül aralarında gerçekleşecek. Genç yeteneklerin yarıştığı bu festival Ankara’da TÜBİTAK SAGE yerleşkesinde yapılacak.

TEKNOFEST DİKEY İNİŞLİ ROKET YARIŞMASI BAŞLADI

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, birçok mühendisi ve bilim adamlarını buluşturarak, genç yetenekleri keşfetmeyi amaçlayan eğlenceli ve araştırma dolu bir TUBİTAK festivali Ankara’da gerçekleşiyor.

Geleceğe büyük bir katkı sağlayan bu yarışma, lisans ve lisansüstü öğrencilerin roket itkili iniş sistemleri hakkında eğitim almasını hedefliyor. Dikey İnişli Roket yarışması hem öğrencilerin alanında gelişmelerini hem de genç mühendislerin eğitimine yardımcı oluyor.

Yarışma, takımların danışmanlar tarafından hazırladığı askı sistemi ile serbest bırakarak ve soğuk gaz itki sistemini kullanarak kontrollü bir iniş gerçekleştirilecek. Finalistler, tasarım sürecinde açıklanan Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu ve Atışa Hazırlık Raporu sonuçlarına göre belirlenerek büyük finale geçmeye hak kazanacaklar.

RAPORLARA GÖRE YARIŞMACILAR BELİRLENDİ

Gençlerin disiplinli ekip çalışmasına katkıda bulunan Dikey İnişli Roket yarışması’na 2024 yılı başvuru yapanların sayısı damga vurdu. Toplamda 511 kişiden oluşan 147 takım yarışmaya başvuru yaptı. Yapılan değerlendirmeler sonucu 12 farklı ilden 17 takım ve 164 finalist yarışmacı büyük finale katılmaya hak kazandı.

Kazanan yarışmacıları bekleyen ödüler ise sırasıyla birinciye 150 bin TL, ikinciyi 120 bin TL, üçüncüyü ise 100 bin TL’lik ödül olarak belirlendi.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.