1. Anasayfa
  2. Kültür

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN TÜRK SİNEMASINA DESTEK

Türk sinemasına 2024'te büyük destek: Kültür ve Turizm Bakanlığı, 22 projeye 97 milyon 750 bin lira kaynak sağladı. Sinema destekleri iki katına çıkarak 284 milyon lirayı aştı.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI’NDAN TÜRK SİNEMASINA DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılında sinema sektörüne yönelik desteklerini artırarak sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Bu kapsamda, uzun metraj, ortak yapım ve çekim sonrası kategorilerinde 22 projeye toplam 97 milyon 750 bin lira kaynak sağlandı. Sinema Destekleme Kurulu tarafından belirlenen projeler, Türk sinemasının gelişimi için büyük önem taşıyor.

Desteklenen projeler arasında, ödüllü yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’un “Ölüleri Yakma Cemiyeti” ve Ahmet Sönmez’in, Mustafa Kutlu’nun aynı adlı romanından uyarladığı “Mavi Kuş” dikkat çekiyor. Ayrıca, genç yönetmenlerin sektöre kazandırılması amacıyla, “İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım” kategorisinde beş projeye de destek verildi.

Animasyon sektörü de bu gelişmelerden payını alarak, son yıllarda büyük bir sıçrama gösterdi. Bakanlık desteği ile hızla büyüyen bu alanda “İBİ: Uzay Görevi” ve “Ajan Simit” projeleri de fon alan yapımlar arasında yer aldı.

Bakanlık, 2023 yılında toplamda 145 milyon 474 bin lira destek sağlamışken, bu yıl sinema sektörüne sağlanan destek miktarı 284 milyon 241 bin liraya çıkarak neredeyse iki katına ulaştı. Türk sinemasına yapılan bu katkılar, sektörün uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.