1. Anasayfa
  2. Genel

BM, AYŞENUR EZGİ EYGİ’NİN ÖLÜMÜ İÇİN SORUŞTURMA ÇAĞRISI YAPTI

BM, Batı Şeria'da öldürülen Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için soruşturma talep etti. İsrail askerleri tarafından vurulan Eygi'nin ölümü, uluslararası kamuoyunda tepki topluyor.

BM, AYŞENUR EZGİ EYGİ’NİN ÖLÜMÜ İÇİN SORUŞTURMA ÇAĞRISI YAPTI

Birleşmiş Milletler (BM), 26 yaşındaki Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin işgal altındaki Batı Şeria’da öldürülmesiyle ilgili bağımsız ve kapsamlı bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Beyaz Saray da olaya ilişkin İsrail hükümetinden soruşturma talep edildiğini açıkladı.

Ayşenur Ezgi Eygi, Nablus yakınlarındaki Beyta kasabasında, Yahudi yerleşimlerinin genişlemesine karşı düzenlenen bir protesto sırasında hayatını kaybetti. Filistin kaynaklarına göre Eygi, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürüldü. İsrail ordusu ise yaptığı açıklamada, bölgedeki askerlerine taş atan ve tehdit oluşturan kişilere karşı ateş açıldığını savundu.

Filistin basını, Eygi’nin Yahudi yerleşimlerinin genişlemesine karşı yapılan protestolara katıldığı sırada vurulduğunu belirtti. Eygi’nin öldürülmesi, hem Türkiye hem de ABD’de geniş yankı uyandırdı. ABD’de birçok yerde gösteriler düzenlenirken, Filistin’de de Nablus’ta Filistinlilerin katıldığı bir cenaze töreni gerçekleştirildi.

Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesinin, otopsi işlemleri tamamlandıktan sonra Türkiye’ye getirilerek Aydın’ın Didim ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

BM’nin yanı sıra, insan hakları örgütleri de Eygi’nin ölümüyle ilgili acil bir soruşturma başlatılmasını ve adaletin sağlanmasını talep etti.

Fatma TECİRLİ

 

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.