1. Anasayfa
  2. Kültür

RTÜK’TEN “FAMAGUSTA” DİZİSİNE YASAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk askerini hedef alan "Famagusta" dizisinin Yunanistan dışında hiçbir ülkede yayınlanmayacağını duyurdu. Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda dizinin sadece Yunanistan'da gösterileceği açıklandı.

RTÜK’TEN “FAMAGUSTA” DİZİSİNE YASAK

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk askerine yönelik olumsuz içerik barındıran “Famagusta” adlı dizinin, Yunanistan dışında herhangi bir ülkede yayınlanmayacağını duyurdu. Netflix’te yer alması planlanan bu yapım, Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan ve Türk askerini hedef gösteren içeriği nedeniyle Türkiye’de geniş çaplı tepkilere yol açtı.

RTÜK’ün yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Barış Harekatı’nın, sadece Türkler için değil, tüm ada halkı için barış ve huzur getirdiği” vurgulandı. Açıklamada, tarihi gerçeklerin çarpıtılmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek, dizinin Türkiye ya da başka bir ülke Netflix kataloğunda yer almayacağı bildirildi.

RTÜK, Netflix ile yapılan görüşmeler sonucunda dizinin sadece Yunanistan’da yayınlanacağı ve Türkiye dahil diğer ülkelerde gösterime girmeyeceği konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Netflix’in aldığı bu karara Türk kamuoyunun tepki göstermesi ise, Türk askerinin Kıbrıs’ta barış getiren bir kuvvet olarak anılmasının önemiyle ilişkilendirildi.

RTÜK, Türk halkını ve kahraman ordusunu kötüleyen bu tür içeriklere karşı her zaman hassas bir duruş sergileyeceğini ifade etti.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir
16980681631635162558

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.