1. Anasayfa
  2. Genel

YENİ EĞİTİM YILINDA ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI YERİNİ ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yaklaşık 178 milyon ders kitabının dağıtımına başladı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat kitapları, okul öncesinden ilköğretim ve ortaöğretime kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

YENİ EĞİTİM YILINDA ÜCRETSİZ DERS KİTAPLARI YERİNİ ALDI

Yeni müfredat kapsamında, okul öncesi, 1, 5 ve 9. sınıflar için hazırlanan “beceri temelli” kitapların baskı süreci tamamlandı ve okullara dağıtılmaya başlandı. Bu yıl, okul öncesi için 21, ilköğretim için 140, ortaöğretim için 282, özel eğitim için 205 ve mesleki eğitim için 883 olmak üzere toplam bin 531 farklı dersten oluşan 177 milyon 997 bin 479 ders kitabı hazırlandı.

Yeni ders kitaplarında, basılı içeriklerin yanı sıra arka kapakta bulunan karekodlar sayesinde dijital içeriklere de erişim sağlanıyor. Öğrenciler bu karekodlar aracılığıyla animasyonlar, simülasyonlar, dijital tarih, artırılmış gerçeklik ve yapay zekayla desteklenmiş uygulamalara yönlendiriliyor.

MİLLİ VE YERLİ TEKNOLOJİLERLE DESTEKLENMİŞ İÇERİKLER

Kitaplarda, milli kalkınmaya yönelik yerli ve milli teknolojilere birlikte ülkenin gelişimine katkıda bulunan projelere, kişilere ve milli manevi değerlere geniş bir şekilde yer verildi.

MEB’in 2003-2004 eğitim öğretim yılında uygulamaya koyduğu “Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtımı Projesi” kapsamında bugüne kadar 4 milyar 131 milyon 710 bin 459 ders kitabı ve yardımcı kaynak dağıtımı gerçekleştirilmiş durumda. 

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.