1. Anasayfa
  2. Kültür

BURSA’NIN İLK KADIN KILIÇ KALKAN EKİBİ YURT DIŞINA AÇILIYOR

Türkiye'nin ilk kadın kılıç kalkan ekibi, Osmanlı mirası olan ve güç gerektiren gösteriyi ilk kez Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan'da sahneleyecek.

BURSA’NIN İLK KADIN KILIÇ KALKAN EKİBİ YURT DIŞINA AÇILIYOR

Bursa’da bu yıl kurulan Türkiye’nin ilk ve tek kadın kılıç kalkan ekibi, Osmanlı mirası olan bu köklü gösteri sanatını yurt dışında tanıtmak için geri sayıma başladı. 15 kişilik kadın ekibi, Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin Bursa’yı fethettiği dönemde Türk askerlerinin sergilediği kılıç kalkan gösterilerinden ilham alarak güç ve dayanıklılık gerektiren bu oyunu başarıyla icra ediyor.

Kadın kılıç kalkan ekibi, bu tarihi oyunu ilk kez uluslararası bir platformda sergileyecek. Bulgaristan, Kuzey Makedonya ve Yunanistan’da düzenlenecek etkinliklerde sahne alacak olan ekip, Bursa’nın köklü kültürel mirasını dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Kılıç kalkan oyunu, tarih boyunca erkekler tarafından yapılan bir gösteri olarak bilinirken, Bursa’da bu güçlü ve cesur kadınlar, Osmanlı’dan miras kalan bu sanatı kadınların da başarıyla sergileyebileceğini gözler önüne seriyor. Ekibin yurt dışı turnesi, Türk kültürünün ve tarihinin önemli bir parçası olan kılıç kalkan oyununu daha geniş kitlelere ulaştırmak adına büyük bir adım olarak görülüyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.