1. Anasayfa
  2. Genel

KYK YURT BAŞVURULARI AÇIKLANDI

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. Sonuçlar için başvuran öğrenciler e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilecek. Kayıt tarihleri ise 7 Eylül cumartesi günü sona erecek.

KYK YURT BAŞVURULARI AÇIKLANDI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurt başvurularının açıklandığını duyurdu. Kazandıkları üniversiteler nedeniyle KYK yurtlarına başvuran öğrenciler için beklenen an geldi. 2024-2025 yurt başvuruları yapanlar için sonuçları e-Devlet sistemi üzerinden kontrol edebilecekler.

Uzak şehirlerde üniversite kazanan binlerce öğrencinin rahatlığını sağlayan yurtların açıklanması merakla bekleniyordu. Merakların giderilmesi için e-Devlet sistemi üzerinden kolayca sonuçlara ulaşılabilirler. Yurta kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise yine e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırabiliyor.

5 Eylül’de sonuçların açıklanmasıyla kayıtlar da başladı. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin son başvuru tarihi ise 7 Eylül olarak belirlendi. E-Devlet üzerinden yapılacak olan kayıtlarda son gün 7 Eylül saat 23.59’a kadar olacak. Sistemden ilk kayıt yapacak olanların taahhütnameyi onaylaması ve kayıt ücretini yatırmaları gerekiyor.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.