1. Anasayfa
  2. Genel

KONYA’NIN HÜYÜK ÇİLEĞİ AB TESCİLİ ALDI

Konya’nın Hüyük ilçesinde yetişen Hüyük Çileği, Konya’da bir ilk olurken AB’de 25’e yükselerek coğrafi işaret tescili alan ürün oldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, halka hayırlı olsun duyurusu yaparken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da açıklamalarda bulundu.

KONYA’NIN HÜYÜK ÇİLEĞİ AB TESCİLİ ALDI

Büyükşehir Belediyesi desteğiyle Hüyük’te üretimi sağlanan Hüyük Çileği, tarıma ve ekonomiye önemli bir katkı sağladı. Konya’nın tarıma elverişli topraklarında çeşitli üretimlerin kazandırılması halka da büyük bir refah sağlıyor. Hüyük Çileğinin üretimiyle hem üreticilerin hem de pazarlama alanında konforu önemli alanda artmış olduğu gözlemlendi.

Kırsal kalkınmayı sağlamak amaçlı başlatılan bu tarım faaliyeti önemli derecede yükseliş göstererek Konya ilinde bir ilk, AB’de ise 25. sırada yerini alarak tescilli ürün oldu. AB tescili için bekleyen ürün sayısında ülke genelinde 5 ilan verilirken başvurudaki ürün sayısının da 57 olduğu belirtildi. Bu ürün sayılarının içerisinden Hüyük Çileği’ne tescil işareti verilerek Konya’nın topraklarının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

BAŞKAN ALTAY’DAN MÜJDE!

Konya’da kalkınmayı ve refahı artırmak amaçlı 31 ilçesine tarımda destek sağlandığını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, “Üreticimizi destekledik, çiftçimiz alın teri döktü, bereketli topraklardan güzel bir lezzet çıktı. ‘Hüyük Çileği’miz Avrupa Birliği tescili aldı. Konya’mızın ilk, ülkemizin 25. tescilli ürünü ‘Hüyük Çileği’ hayırlı olsun.” ifadelerini kullanarak halka müjdeli haberi sundu.

BAKAN YUMAKLI: “MARKA DEĞERİ ARTIRILIYOR”

Hüyük Çileği’nin de tescil almasıyla birlikte Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret alan ürün sayısı, 25’e yükseldiğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AB’de tescil alan ürünlerin Avrupa Pazarı’nda marka değerinin arttığını vurguladı. Yumaklı, aynı zamanda tescil alan ürünlerin kırsal kalkınmayı desteklemesi, ürünlerin sahtecilikten korunması, tüketicilere daha kaliteli ve güvenilir ürünler sunmasıyla ekonomiye de oldukça katkı sağladığını belirtti. AB’de tescil işareti alan ürünlerin ülkeye bu gibi birçok katkılarının olmasıyla tescil alan ürün hizmetinin artırılacağı ifade edildi.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.