1. Anasayfa
  2. Spor

PARİS OLİMPİYATLARI’NDA MİLLİ SPORCU AYSEL ÖNDER DÜNYA REKORU KIRDI

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Milli sporcu Aysel Öder, atletizmde kadınlar 400 metre T20 sınıfında dünya rekoru kırarak finale yükseldi. Önder kadın para atletizminde tarihte bir ilk yaşatarak adını yazdırmayı başardı.

PARİS OLİMPİYATLARI’NDA MİLLİ SPORCU AYSEL ÖNDER DÜNYA REKORU KIRDI

Milli Sporcu Aysel Önder, 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda yapılan müsabakalarda elemeler yapılırken, kadınlar atletizminde yarışarak 400 metre T20 sınıfında dünyadaki ve paralimpik spor dalındaki yeni rekoru kırarak final maçına geçmeye hak kazandı.

Paralimpik Spor Oyunları, fiziksel engelli, görme engelli, işitme engelli sporcuların katılımıyla gerçekleşir. Çeşitli engellerin bulunduğu alanda yarışmalar, engel durumuna göre değişiklik göstermektedir. Önder’in de nasıl bir alanda yarıştığı ise merak konusu oldu.

Aysel Önder, T20 kategorisinde yarışan bir sporcu olarak tanımlanmaktadır. T20 kategorisi, para-atletizm ve paralimpik spor dallarında zihinsel engelli sporcuları kapsayan bir sınıflandırmadır. Bu sınıf, sporcuların fiziksel değil, zihinsel engelleri olduğunu belirtir ve onların performanslarını etkileyen zihinsel farklılıkları göz önünde bulundurur. T20 kategorisinde yer alan sporcular, atletizm, yüzme, masa tenisi gibi çeşitli branşlarda mücadele eder ve performansları zihinsel engellerinin derecesine göre değerlendirilir.

MİLLİ SPORCU HER İKİ ALANDA DÜNYA REKORUNU KIRDI

Milli atletizm sporcusu Aysel Önder, 400 metrelik alanda hem dünyadaki hem de paralimpik alanda rekor kırarak uluslararası arenada adını gururla andırdı.

Önder’in kırdığı rekor derecesi ise 54.96 derece oldu. Bir önceki adını yazdıran sporcu Hindistan’dan Deephti Jeevanji’nin 55.07’lik yaptığı derece olmuştu. Önder bu rekoru 54.96 dereceyle kırması uluslararası alanda adını tarihe yazdırmasını ve finale yükselmesini sağladı.

Gözler Aysel Önder’in yarınki yapılacak final maçına çevrildi. Maçın sonucu merakla bekleyiş konusu oldu.

Sahra YILMAZ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.