1. Anasayfa
  2. Kültür

GORDİON ARKEOFİLM FESTİVALİ: 87 ÜLKEDEN 827 FİLM YARIŞACAK

Gordion Arkeofilm Festivali, 87 ülkede 827 filmle buluşturuyor; Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilmesiyle tarihi artışı bir kez daha vurgulanıyor.

GORDİON ARKEOFİLM FESTİVALİ: 87 ÜLKEDEN 827 FİLM YARIŞACAK

Gordion Vakfı tarafından düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ankara Kalkınma Ajansı ve Polatlı Belediyesi’nin destekleriyle Gordion Arkeofilm Festivali, arkeoloji ve kültürel mirasların korunduğu belgeselleri sinemaseverlerle buluşuyor. Türkiye, Fransa, ABD, İran, Hindistan başta olmak üzere 87 ülkede yer alan festivalde, 827 film yarışacak.

Festival komitesi heyeti, filmleri “profesyonel” ve “öğrenci” kategorilerinde değerlendirerek, bu iki alanda en başarılı bulunan yedişer film grubuyla buluşturacak. 26-29 Eylül tarihleri ​​arasında Ankara ve Polatlı ile Yassıhöyük Mahallesi’ndeki Gordion Antik Kenti’nde gösterilen bu filmler, arkeoloji meraklıları ve kültürel mirasların savunucuları için kaçırılmaması gereken bir olay sunuyor.

Gordion Antik Kenti’nin, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenmesinin ardından düzenlenen bu festival, bölge tarihi ve kültürel zenginliğin bir kez daha gözler önüne seriyor. 19 Eylül 2023’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 45. kayıtta UNESCO Dünya Mirası Komitesi tarafından listeye dahil edilen Gordion, Ankara’nın ilk, Türkiye’nin ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki 20’nci miras alanı olarak tescil edildi.

Gordion Arkeofilm Festivali, bu önemli mirasın uluslararası bir platformda tanıtılmasının yanı sıra, arkeolojik ve kültürel değişiminin korunmasının arttırılmasını hedefliyor. Festival kapsamında düzenlenen etkinlikler, bölgedeki zengin çeşitlilik ve kültürel seçeneklerden yararlanmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Fatma TECİRLİ

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.