1. Anasayfa
  2. Spor

GÜREŞTE BRONZ MADALYA!

Milli güreşçimiz Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kg’da Kuzey Kore’den Sol Gum Pak’ı yenerek bronz madalya kazandı.

GÜREŞTE BRONZ MADALYA!

Champ de Mars Arena’da Repesajdaki ilk maçında Viktorya Choluj’u mağlup eden Buse Tosun Çavuşoğlu, daha sonrasında Kuzey Koreli Sol Gum Pak ile karşı karşıya geldi. Kuzey Koreli güreşçiyi de 4-2 yenen Buse Tosun Çavuşoğlu, bronz madalyanın sahibi oldu.

PARİS’TEN 3. MADALYA

Türkiye, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda şu ana kadar takım sporlarında havalı tabanca ve okçuluk branşlarında bir gümüş bir bronz madalya kazanmıştı. Buse’nin kazandığı bronz madalya ile 3. madalyamızı elde ettik.

Buse Torun Çavuşoğlu, Paris 2024 Olimpiyatlarında bireysel alanda madalya kazanan ilk sporcumuz oldu.

Milli sporcumuz Buse Tosun Çavuşoğlu, kazandığı madalya hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Şükürler olsun emeğimizin karşılığını aldık. Türk kadın güreşinin ikinci madalyasını kazandım. Hedefimiz altın madalya. Kadın güreşçilerin bunu getireceğine inanıyorum. Bugün yarışan arkadaşım Evin Demirhan Yavuz, ayak bileğindeki sakatlığı nedeniyle istediği performansı ortaya koyamadı. Onun kadın güreşinin efsanesi olacağına inanıyorum. Zaten ülkeye bir sürü madalya kazandırdı.” “Hislerimi anlatamıyorum. Destek veren herkese teşekkür ederim. Biz çok güçlü, tarihi başarılara imza atmış bir milletiz. Bizden sonra yarışacak arkadaşlarımız için lütfen dua edelim, onlara destek verelim. Ülkemiz için yeni madalyalar kazanalım.”

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efrahim Kahraman’da madalya sonrası şu açıklamalarda bulundu:

“Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Burada bir altın madalya alarak tarih yazmak istiyoruz. Kaptanımız Yasemin Adar’dan beklenti yüksek. Altın madalya alırsak, büyük bir tarih yazmış oluruz. İnşallah burada İstiklal Marşı’nı hep beraber okuruz.”

Seyfi Emre Ercan

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım

Bültenimize Katılın

Hemen ücretsiz üye olun ve yeni içeriklerimizden anında haberdar olun.